28 Mayıs 2015 18:36

Her seçimin vaadi içme suyu bir türlü gelmedi

Paylaş

Erzurum’un Horasan ilçesinde yıllardır devam eden içme suyu sorunu bir türlü çözülmüyor. AKP’nin her seçim öncesi ‘su geliyor’ vaadi bu seçimde de gündemde. AKP’li belediye şehrin en işlek caddelerine ‘Müjde Horasan’a 40 kilometreden yeni içme suyu’ yazılı pankartlar astı. 

Seçimden seçime AKP’liler tarafından içme suyu sorunlarının çözüleceğine dair söz verildiğini hatırlatan Hulisi Şimşek adlı yurttaş, “Bugüne kadar hep Aras’ın suyunu içiyoruz. Aras nehrinden direk hiç arıtılmadan, ilaçlanmadan geliyor. Bizim musluklarımızda kar ve yağmurun yağdığı günler musluklardan çamur akıyor. Çoğu insanımız bu pis sulardan dolayı böbrek hastası olmuş. Çoğu insanımız tifo hastalığına yakalanmış bu nedenlerden dolayı. Ne hikmetse bugüne kadar gelmeyen suyumuz seçime yakın geliyor. AKP tüm seçimlerde pankartlar hazırlıyor ve mitinglerde ‘Suyumuz geliyor’ müjdesi veriyor” dedi.

AKP’nin her seçim öncesi içme suyu sözü karşılığında oy istediğini söyleyen Mustafa Polat ise bu seçimde AKP’nin oyunlarına kanmayacaklarını söyledi. “AKP’ye artık oy yok” diyen Polat, 7 Haziran’da AKP’ye şimdiye kadar çözmedikleri içme suyunun hesabını soracaklarını söyledi. Polat, “Seçimlerde gelip ‘su getireceğiz, yolunuzu yapacağız’ diyorlar. Her seçimde böyle oy alıyorlardı. Artık kimse AKP’nin bu oyunlarına gelmez” dedi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP Batman’da barajı geçemeyecek’

SONRAKİ HABER

TGS: Gözaltındaki gazetecileri serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa