28 Mayıs 2015 18:27

‘AKP Batman’da barajı geçemeyecek’

Paylaş

HDP Batman Milletvekili Adayı Ali Atalan, Batman’da hedeflerinin 4’te 4 olduğunu belirterek, kırsal kesimde askerlerin AKP’ye oy verilmesi için muhtar ve köylülere baskı yaptığını söyledi. Atalan, “AKP Batman’da baraj altında kalacak” dedi.

Genel seçimlere az bir süre kalırken, siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Êzidî kökenli ve aslen Mardin Midyatlı olan ancak daha 16-17’li yaşlarında iken gördükleri baskılar sonucu 1985’te yurt dışına göç eden Ali Atalan, Batman’da HDP milletvekili adayı oldu. 

Atalan, “Biz burada AKP’ye bir vekil dahi çıkartmayarak onları eli boş göndereceğiz” dedi. 
Batman’da diğer partilerin bayrak ve sembollerinden öte bir şey göremediklerini, adayların halkın arasına inmediğini söyleyen Atalan, “Seçim bürolarına, lokallerine insanlar ilgi göstermiyor. Kentte hiçbir şekilde çalışma yürütemiyorlar. Devlet memurları, polis, asker ve kendi kurumlarında çalışanlardan başka kendilerine oy verecek kimse yok. AKP Batman’da bu kez baraj altında kalacak. Halk Batman ve Kürdistan’da AKP’ye kırmızı kart gösterecek” diye konuştu.

AKP’nin vali, kaymakamlar, askerlerle halkı baskı altına aldığını söyleyen Atalan, “Kırsal kesimlerdeki köylerde asker üzerinden muhtarlara ve halka baskı kuruluyor” dedi. AKP’den HDP’ye geçişleri de değerlendiren Atalan, bunun nedeninin AKP’nin ikiyüzlü siyaseti ve başta Kobanê olmak üzere Kürt halkına karşı sergilediği düşmanca yaklaşım olduğunu dile getirdi. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aralarında para toplayıp HDP’ye seçim bürosu açtılar

SONRAKİ HABER

Her seçimin vaadi içme suyu bir türlü gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...