28 Mayıs 2015 18:24

Aralarında para toplayıp HDP’ye seçim bürosu açtılar

Paylaş

Yaklaşan seçimler öncesi Mecliste grubu bulunan HDP dışındaki partiler devlet bütçesi ile seçim çalışmalarını sürdürürken, devlet hazinesinden yardım alamayan HDP halkın desteğiyle seçimlere hazırlanıyor.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Kütüphane Caddesi üzerinde bulunan esnaflar, aralarında para toplayarak cadde üzerinde HDP seçim bürosu açtı. HDP’den sadece bayrak ve afiş alan esnaf, büronun çay ve şekerinden, elektrik ve su parasına kadar bütün giderleri kendileri karşılıyor.

Sabah saatlerinde esnaflar dükkanlarını açmakla meşgul olduğu için büroyu 60 yaşındaki Süleyman Çiçekçi açıyor. Halkların özverili desteği ile barajları yıkacaklarını vurgulayan Çiçekçi, sabah uyanır uyanmaz koştuğu büroda, temizlik yapıp, çay demledikten sonra büroya gelecek ziyaretçileri bekliyor. Seçim bürosu olmasının yanı sıra cadde esnafının bir araya gelerek sorunlarını çözüme kavuşturma merkezi haline de gelen büroda, gün boyu HDP’nin ‘yeni yaşam’ projesini anlatılıyor.

Cadde üzerinde işyeri bulunan PVC Ustası Savaş Nemutlu HDP çalışmalarında etkin rol almak istediklerini ancak işlerinden dolayı vakit ayıramadıklarını belirterek, cadde üzerinde bir seçim bürosu açarak çalışmalara katkı sunmak istediklerini söyledi. Tüm halkların beraber yaşayabildiği bir dünya istediklerini ve bunun da HDP ile mümkün olacağını belirten Nemutlu, “HDP olmazsa ülkede hayat da olmaz” diyor.

Büronun açılmasına katkı sunan esnaflardan 65 yaşındaki Mustafa Günay ise HDP’’nin devletten mali destek alamadığını belirterek, “Bizler de bir araya geldik ve partimize bu şekilde destek olabileceğimizin kararını verdik” dedi. HDP’nin isminde olduğu gibi halkların partisi olduğunu belirten Günay, “Halkların yani bizlerin partisi olan HDP’nin seçim çalışmalarını da yine halk yapacaktır” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe işçileri davayı kazandı

SONRAKİ HABER

‘AKP Batman’da barajı geçemeyecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...