28 Mayıs 2015 18:00

Hidrokon’da direniş başladı

Paylaş

Konya Sanayi Odası Başkanı’na ait Hidrokon’da Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları için 12 işçi işten atıldı.Atılan işçiler direnişe başlarken, emekten yana tüm kesimlere dayanışma çağrısı yapıldı. 

Birleşik Metal-İş Konya’da bulunan fabrikada 2014 yılının Şubat ayında örgütlendi. Patron yetkiye itiraz ederken hem yerel mahkeme hem de Yargıtay yetkiyi onadı. Bunun üzerine patron 12 işçiyi işten atarak örgütlülüğü kırmak istedi. Atılan işçiler fabrika önünde direnişe başlarken, Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Mahle işçileri de direnişe çıkan işçilere destek verdi. İşçiler bugün saat 16.30’da kitlesel bir açıklama yapacaklarını duyurdular.

Direnişe ilişkin gazetemize konuşan Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Sekreteri Satılmış Yılmaz, Konya Kayseri gibi illerde patronların örgütlü olduğunu ama işçilerin örgütlenmesine izin vermediklerini söyledi. İşçilerin sendikalı olmak istediklerini ancak işten atılma korkusu nedeniyle cesaret edemediklerini anlatan Yılmaz, “Biz Konya’da da ve Kayseri’de de bu korkuyu yıkmak ve örgütlenmek için talibiz ve bunun için çalışacağız. Bütün kitle örgütlerini, emekten yana siyasi parti ve sendikaları desteğe bekliyoruz” dedi. (Konya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Divan işçileri: Adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Maltepe işçileri davayı kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...