28 Mayıs 2015 14:36

HDP seçim bürosu molotoflu saldırı

Paylaş

Ankara'dan dün Türközü semtinde buluna HDP bürosuna yapılan taşlı saldırının ardından bu gün de Saimekadın'da buluna HDP seçim bürosuna gündüz molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında büroda engelli bir yurttaş bulunurken, molotof tesadüfen büronun önünde bulunan araca çarparak büroya ulaşmadan alev aldı. 

HDP bürolarına gerçekleştirilen saldırılar, seçim yaklaştıkça artarak devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Ankara'nın Türközü semtinde bulunan HDP seçim bürosuna yapılan taşlı saldırının ardından bu gün de Saimekadın da bulunan seçim bürosuna molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı anında büronun içinde yurttaşların olması saldırının vahametini anlatırken, Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen saldırı anında seçim bürosunda bulunan engelli yurttaş Metin Yılmaz, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. 

Yılmaz, saat 13.00 civarında oradan geçen bir kişinin yanına gelerek, "Yüzü maskeli elinde molotof olan birini gördüm. Beni görünce kaçtı. Size saldırabilir" uyarısında bulunduğunu belirterek, kendisine söylenenleri arkadaşlarına ilettiğini söyledi. Kısa bir süre sonra yüzü kapalı bir kişinin elinde molotof ile büroya yaklaştığını, büro önünde bulunan seçim arabasına molotofu atığını ifade ederek, molotof atana kişinin yüzünün siyah bir maske ile kapattığını söyledi. 

Saldırganın atığı molotofun arabaya isabet ettiğini, oradan yere düşüp alev aldığını söyleyen Yılmaz, "Ben engelli olduğum için arkadaşlara seslendim. O anda saldırgan koşarak kaçtı" dedi. Yılmaz, saldırının hükümetin söylemlerinden kaynaklandığın belirterek, "Baskılar bizi yıldıramaz" dedi. Yılmaz, tehditlere karşı dik duracaklarını da ifade etti. 

Saldırının ardından olay yerine polislerin geldiğini belirten Yılmaz, polisin kendilerine, "Olaya ilişkin bir kişinin yakalandı" dediklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bilal Erdoğan da Kürt sorununa el attı!

SONRAKİ HABER

Genel müdürden Türk Traktör işçisine mektuplu tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...