28 Mayıs 2015 13:19

Elazığ’da kadın cinayetleri protesto edildi

Paylaş

Emek Partili Kadınlar, ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetlerini ve katilleri koruyan uygulamalrı Elazığ Hozat Garajı’nda yaptığı eylemle protesto etti. 

Eylemde EMEP’li kadınlar adına konuşan Melek Zeytin, AKP hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını belirterek, “Kadına yönelik şiddet ailenin mahremiyeti üzerine yıllardır tekrarlanan söylemlerle gizlenemez, görmezden gelinemez” dedi. Kadınların neredeyse toplu bir kıyıma tabi tutulduğunu dile getiren Zeytin, Elazığ’da eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanarak katledilen Güler Yıldırım’ı ve Karakoçan’da 8 yaşından itibaren 14 ile 70 yaş arasında değişen yirmi erkeğin tecavüzüne uğrayan S.A’yı hatırlattı. Zeytin, “Devlet katilleri tahrik indirimiyle koruyor. Her cinayet bir öncekinden daha vahşice işleniyor. Evde, sokakta, işyerinde kadına yönelik nefret körükleniyor. Erkek şiddeti devlet tarafından gizleniyor, şiddet uygulayan erkek adeta ödüllendiriliyor” dedi. 

Eylemde sık sık, ‘Kadın cinayetleri kader değildir’, ‘Jin, jiyan, azadi’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’ ve ‘Kadın, yaşam, özgürlük’ sloganları atıldı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bir pop star çıkardılar, iyi saz çalıyormuş

SONRAKİ HABER

Türk Eczacıları Birliği: Kanser hastaları mağdur olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa