28 Mayıs 2015 10:49

YPG: Türk devletine bağlı cihatçılardan gelecek saldırılara karşı hazırız

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra'ya bağlı cihatçı grupların Şêxmeqsud mahallesi etrafında mevzilenmesi ve artan tehditler karşısında YPG Halep Komutanlığı, mahalle halkını her koşulda savunacaklarını, her türlü saldırıya en sert şekilde karşılık vereceklerini belirtti.

Paylaş

Son günlerde artan povokatif girişimlerle birlikte El-Nusra ve diğer cihatçı grupların Şêxmeqsud mahallesini ablukaya alma çabaları karşısında YPG Halep komutanlığı, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıkamada, ‘Dış güçlerin güdümünde hareket eden ve başını El-Nusra ile Ehrar Eş-Şam, Türk devletine bağlı grupların –özellikle Sultan Murad Taburları- çektiği bazı silahlı gruplar, Şêxmeqsûd mahallesini kuşatmaya almış bulunuyor. Buna karşı YPG komutanlığı mahalle halkını, sivilleri koruyup savunmak amacıyla Cebhet El-Şamiye ile birlikte hareket edecek ve bölgedeki tüm halkları savunacaktır” denildi.

YPG Halep komutanlığı açıklamasında ayrıca, “YPG olarak Şêxmeqsud’daki halka verdiğimiz sözün gereği onları sonuna kadar savunamacağız. Son savaşçımıza, neferimize kadar mahalleyi savunup buraya kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin standını zabıta koruyor

SONRAKİ HABER

Hindistan'da, aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 1400'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...