28 Mayıs 2015 10:25

Siirt'te 'keskin nişancı' gerginliği

Siirt'te Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı miting nedeniyle keskin nişancı polislerin HDP ve DBP binasına izinsiz çıkması gerginliğe neden oldu.

Paylaş

Başbakan Davutoğlu'nun Siirt'teki mitingi nedeniyle kent polis ablukasına alınırken, ablukanın HDP ve DBP il örgütlerine taşınmasıyla gerginlik yaşandı. Miting için sabah saatlerinden itibaren Ankara ve farklı kentlerden gelen özel harekat polisleri, birçok binanın çatısına konumlandırıldı. HDP ve DBP il örgütlerinin bulunduğu binaya da izinsiz olarak çıkan polislere partililerin tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

DBP Siirt İl Eş Başkanı Reşit Teymur, izinsiz parti binalarına çıkan polisleri indirmesini istemesi üzerine polisler, "Siz kimsiniz? Kapıyı da kafanızı da kıracağız" sözleri gerginlik yarattı. Bunun üzerine Siirt Emniyet Müdürlüğü ve Ankara'dan gelen özel harekat polislerin amiriyle görüşen Teymur, bu süreçte provokasyon istemediklerini aktararak, polislerin izin almadan binaya çıktıklarını ifade etti. Teymur, HDP Genel Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katıldığı mitingde hiçbir şekilde güvenlik önleminin alınmadığına da dikkat çekti. 

Polis amiri ise, HDP ve BDP'lilerden özür dileyerek, bundan sonra bu tarz durumlarda valilik tarafından izin alınacağını aktardı. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Financial Times: Seçmen Erdoğan'ı cezalandırabilir

SONRAKİ HABER

IŞİD üyeliğine 6 yıl 3 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa