28 Mayıs 2015 08:42

Onur Yaser Can'ın ailesi: Deliller karartılmak isteniyor

İstanbul'da, 2010 yılında gözaltına alındığı polislerin işkencesine maruz kaldıktan sonra hayatına son veren Onur Yaser Can'ın ailesi, olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen çocuklarını gözaltına alan polislerin ifadelerinin dahi alınmadığına ve sorgu odası kamera kayıtlarının istenmediğine dikkat çekerek, olayla ilgili delillerin karartılmak istediğini söyledi.

Paylaş

Gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de polis işkencesine maruz kaldıktan sonra döndüğü Şişli'deki evlerinin penceresinden atlayarak hayatına son veren Onur Yaser Can'ın ailesi, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya ilişkin açıklama yaptı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen gözaltı işlemini gerçekleştiren polislerin ifadelerinin dahi alınmadığına ve sorgu odası kamera kayıtlarının istenmediğine dikkat çeken aile, "İşkenceye tanık olan ve bizimle irtibata geçen -bu nedenle de görevden sürülen-polisler mahkemeye çağrılmamıştır. Bilirkişi raporunda sahteciliğe karışmış olduğu tespit edilen diğer polis memurları ve amirlerinin ifadesi alınmamıştır. Kısaca mahkeme üzerine düşen en basit görevleri yerine getirmemektedir" diye belirtti. 

Mahkemenin toplanan delilleri de korumadığının ortaya çıktığını belirten Can ailesi, mahkemenin, delilleri karartmaya yeltendiğini belirterek, şu çağrıda bulundu: 

"Biz her şeye rağmen adaletin gerçekleşeceğine inanmak istiyoruz. Ama her celsede, eşim/annem Hatice Can gibi, yeniden hayal kırıklığına uğruyoruz. Bir kere de bu hukuk sistemi şaşırtsa bizi! Tek istediğimiz, Onur Yaser Can ve Hatice Can için adalet, adalet, adalet. İnanıyoruz ki yan yana durursak adalete ulaşacağız. Biz bu adalet arayışımızda 14 Ekim 2015 tarihine ertelenen duruşmada sizi de yanımızda bekliyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Jirki Aşiretinin ileri gelenleri HDP'yi destekleyeceğini açıkladı

SONRAKİ HABER

YPG'li Yıldız'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...