28 Mayıs 2015 08:27

Erdoğan'ın mitingine gidene yüksek sözlü notu verilecek

Paylaş

Cumali AKKAŞ
Adana

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da yapacağı mitingine katılım sağlamak için devlet kurumları seferberlik ilan ederken, bir lisede idareciler tarafından mitinge gidecek öğrencilere yüksek sözlü notu verileceği vadedildi.

'İDARECİ, RÜŞVET TEKLİF EDİYOR'
Adana Şehit Temel Cingöz Anadolu Lisesi'nde idarecilerin 29 Mayıs tarihinde Adana’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi sınıfları dolaşarak mitinge katılım listesi oluşturdukları iddia edildi. İddiaya göre, sınıf sınıf dolaşan idareciler, mitinge katılacak öğrencilere yüksek sözlü notu verileceği vaadinde bulundular.

‘ÇOCUKLARIMIZI BUNLAR MI EĞİTİYOR’
Çocuğunun durumu kendine bildirmesinin ardından Evrensel'i arayarak durumu aktaran bir veli, duruma tepki gösterdi. Okul idaresinin böyle bir skandala imza atmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekeren veli, çocukları topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmesi gerekenlerin rüşvet teklif ettiğini ifade etti.

‘Bir idarecinin görevi mitinge insan toplamak mı?’ diye soran veli, olayı haber almasının ardında okul idaresini aradığını belirtti. ‘Çocuklar yalan dinlemeye mecbur mu nasıl böyle bir şey yaparsınız’ diyerek idarecilere tepki gösterdiğini aktaran veli, telefonun suratına kapandığını belirtti. Çocuğunun böyle bir mitinge gitmesini istemediğini söyleyen veli, idareciler hakkında yasal işlemlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Milletim beni evde yufka açmaya da çağırsa giderim

SONRAKİ HABER

Bir tarafta Ak Saray diğer tarafta yoksulun çadırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa