27 Mayıs 2015 16:42

Davutoğlu bu kez de HDP'ye desteğini açıklayanları hedef aldı

Paylaş

Başbakan  Ahmet Davutoğlu, Bölge turu kapsamında bugün Batman’daydı. Konuşması boyunca HDP’ye hakaret eden Başbakan, Fransız Komünist Partisinden Ermeni Diasporasına, ‘paralel yapı’dan, MHP, CHP, Kandil ve DHKP-C’ye neredeyse herkesin AKP’ye karşı HDP’yi desteklediğini ileri sürecek kadar komik ifadeler kullandı. 

Neredeyse her ilde yaptığı konuşmayı tekrar eden Davutoğlu, AKP iktidarı boyunca, Kürt illerinde halka uygulanan baskı ve şiddeti bir kez daha görmezden gelerek, Kürtlerin ana dilinde eğitim hakkı başta olmak üzere birçok talebine ilişkin hiçbir adım atmayan AKP değilmiş gibi, yine “Bizim için herkes eşittir” dedi. Selahattin Demirtaş’ın sözlerini Batman’da da çarpıtan Davutoğlu, “HDP Eş Başkanı ‘Kudüs Yahudilerin mekanıdır’ diyor” dedikten sonra, “Kudüs ilelebet bizim mekanımızdır” ifadelerini kullandı. AKP’ye karşı kumpaslar kurulduğu iddiasını yineleyen ancak bu kumpasın ne olduğunu burada da bir türlü söylemeyen Davutoğlu, Yalçın Akdoğan başta olmak üzere AKP’li yetkililerin ‘çözüm süreci’ni yok sayan ifadelerine, Cumhurbaşkanının ‘Ne Kürt sorunu ya’ sözlerine rağmen “Çözüm süreci en öncelikli hedefimizdir” dedi. 

YİNE HAMASET VAR ÇÖZÜME DAİR TEK SÖZ YOK

Çözüm sürecinin ancak AKP’yle süreceğini iddia eden Başbakan, kendi dönemlerinde Kürt sorununa ilişkin atılmış adımlara dair, yıllardır olduğu gibi yine OHAL’in kaldırılması ve TRT Şeş örneğini verdi. DGM’leri de AKP’nin kaldırdığını söyleyen Davutoğlu, onun yerine kurulan Özel Yetkili Mahkemeleri ve binlerce Kürt siyasetçinin kendi dönemlerinde cezaevlerine doldurulmasını da unuttu. 

HDP’nin çözüm sürecine son vermek istediğini öne süren Davutoğlu, İsrail yanlısı uluslararası basının, birçok lobinin HDP’yi desteklediğini öne sürdüğü konuşmasında “Uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Fransa Komünist Partisi desteğini ilan etti. HDP, Türkiye’de darbecileri destekleyenlerle aynı kefede. Milletle savaşan herkes HDP’ye oy istiyor. Millete göbeğini kaşıyan adamlar diyenler, paralelciler, vesayetçiler, Ermeni Diasporası da HDP’ye destek çağrısı yaptı” dedi. Konuşmasında ‘Irkçılığa karşı olduğunu’ öne süren Davutoğlu, biraz sonra da “Arkadaşı Ermeni Diasporası olanlardan Kürt’e, Türk’e, Arap’a faydası olur mu” dedi. Davutoğlu, MHP, HDP, CHP, paralel, Kandil, DHKP-C, Ermeni lobisi, uluslararası lobi kuruluşlarının medya kuruluşları hepsinin birleştiğini de öne sürdü. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Ermenilere soykırım yapıldığını belirtmesini de hedef alan Davutoğlu, “Atalarımıza hakaret ediyor” dedi. Bolca Selahaddin Eyyubi, Çanakkale hamaseti yapan Davutoğlu, konuşması boyunca Kürt sorununun çözümü için ne adım atacaklarına dair tek söz etmedi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Tahsin Yücel’e 80 yaş hediyesi

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ı eleştirdi, ‘fahri hemşehrilik’ten oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...