27 Mayıs 2015 12:18

HDP’nin seçim faytonu

Paylaş

Adana’da HDP halkın kendi imkanları ile seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde fayton seçim arabasına dönüştürüldü. HDP bayrakları ile süslenmiş olan faytonu görenler “Bizim çerez paramız yok. At arabamız var” şeklinde tepki gösterdi. Üzerine yerleştirilen ses sistemi ile akşam yapılacak seçim etkinliğine çağrı yapan seçim faytonu her gittiği yerde büyük ilgi görüyor. 

‘ÇOĞULCU SİYASETİ HAKİM KILACAĞIZ’

HDP Adana milletvekili adayları mahalle mahalle gezerek sıkmadık el, girmedik sokak bırakmamakta kararlı. Tüm gün Arap nüfusunu yoğun olduğu köylerde ziyaretlerde bulunan HDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan ve Feride Peynirci Kamışlı, Karayusuflu, Köylüoğlu, Dörtağaç ve Çaputçu köylerinde halkla bir araya geldi. Hükümet’in insani yardım adı altında Suriye’ye TIR’larla gönderdiği silahlara dikkat çeken Turan, “Gönderdikleri TIR’lar orada halklar için ölüm makinesine dönüştü” dedi. Diğer partilerin oylarının artışının dengeleri değiştirmeyeceğini ifade eden Turan, HDP’nin yalnızca AKP’yi geriletmeyeceğini aynı zamanda barajları yıkarak çoğulcu siyasetin işlemesini sağlayacağını ifade etti. 

ULUDERE’DE SAVAÇ UÇAĞI PANKARTI

Dağlıoğlu Mahallesinde halka seslenen HDP Adana Milletvekili Adayı Tugay Bek, AKP’nin Uludere'de astığı "kendi savaş uçağımız üreteceğiz" pankartına tepki göstererek "34 vatandaşımızı uçaklarla katlediyorlar. Utanmadan bir de pankart asıyorlar. O savaş uçakları ile kimi bombalayacaksınız. İktidara gelirseniz tüm Kürtleri, tüm Aleviler mi bombalayacaksınız?” diye sordu .

Ardından Yüzüncü Yıl ve Toros mahallelerinde halkla bir araya gelen Bek, Metal grevine değinerek, “50 saniyede bir araba üreten işçiye patron çocuklarına ekmek götürecek parayı vermek istemiyor. İşçiler insanca yaşayacak bir ücret için mücadele veriyor. Biz İktidara gelip sizi kurtaracağız demiyoruz. Örgütlenmenin önünü açıyoruz. İşçiler sendikalarda örgütlenirse başka bir dünya mümkün” şeklinde konuştu. 

Seçim çalışmaları için bulunduğu Ceyhan’da kadınlarla bir araya gelen HDP Adana Milletvekili Adayı Hatice Kavran, “Yoksulluğun insanlara kader olarak gösterildiği, sosyal hakların sadaka misali verildiği, hükümetin insanları açlığa mahkum ettiği bu sistemi kökünden değiştirmeye kararlıyız” dedi. Seyhan’da çeşitli toplantılarda bulunan Vedat Özkan Barbaros mahallesinde esnafların sorunlarını dinledi. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MAN İşçilerine Evrensel gazetesi tehdidi

SONRAKİ HABER

Yenişehir’e aday tanıtım toplantısında soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...