27 Mayıs 2015 10:05

Hüda-Par üyelerince alıkonulan çocuk bir kişiyi teşhis etti

Van'da, 25 Mayıs günü akşamı Hür Dava Partisi'ne mensup kişilerce zorla alıkonulup, götürüldüğü parti binasında darp edilen 17 yaşındaki M.B. isimli çocuk, ailesinin şikayeti üzerine olayla ilgili çağrıldığı emniyette, gösterilen Mobese kameraları görüntülerinden kendisini alıkoyanlardan birini teşhis etti. M.B'nin annesi Vasfiye B., çocuğunun maruz kaldığı olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Paylaş

Van'da, 17 yaşındaki M.B. isimli çocuğun 25 Mayıs akşamı Hür Dava Partisi'ne mensup kişilerce zorla alıkonulup, götürüldüğü parti binasında darp edilip, sorgulanmasının yankıları sürüyor. Çocuklarının söz konusu partinin binasına götürüldüğü haberini alan ailenin buraya giderek çocuklarını almasıyla M.B. saldırganların elinden kurtarılırken, aile İnsan Hakları Derneği'ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu. 

Hür Dava Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla ise M.B'nin parti üyelerince alıkonularak, il başkanlığına getirildiği kabul edildi.

Yine Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek darp raporu alınan M.B'nin ailesinin şikayeti üzerine, polislerce önce Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube'ye, ardından da Sanayi Polis Karakolu'na götürülen M.B'ye, Mobese ve güvenlik kamerası görüntülerinden kendisini kaçıranların görüntüleri izletildi. Görüntüleri izleyen M.B., kendisini alıkoyan ve darp edenlerden birini teşhis etti.

'BODRUMA MI GÖTÜRELİM' 

Sanayi Karakolu'nda olayla ilgili ifadesi alınan M.B. kendisini kaçıranların aralarındaki tüyler ürpertici konuşmaları da anlattı. M.B., ifadesinde kendisini kaçıranların kendi aralarında konuşurken aralarından birinin 'Bunu bodruma mı götürelim?' diye sorması üzerine bir diğerinin 'Görenler oldu, en iyisi il binasına götürelim' dediğini ve sonrasında da il binasına götürüldüğünü söyledi.

AİLELER HAKKINDA İSTİHBARAT MI TOPLANIYOR? 

Çocuğunun aktardıkları üzerinden yaşananlara ilişkin konuşan Anne Vasfiye B., çocuğunun arkadaşıyla birlikte dere kenarına inerek balık tuttuğu esnada, yanlarına gelen Hür Dava Partisi'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili Aday M. Mehdi Oğuz'un seçim aracı ile birlikte 3 kadar sivil araçtan inenlerce darp edildiğini paylaştı.

Diğer çocukların kaçtığını, ancak çocuğunun ne olduğunu dahi anlamadan dövülerek araca alındığını aktaran anne Vasfiye B., oğlunun anlatımları üzerinden sonrasında yaşananları ise şu sözlerle anlattı: "Çocuğumu Hüda Par Van İl Başkanlığı binasına götürüyorlar. Orada bir odaya kapatıyorlar. İki kişi içeriye, çocuğun yanına giriyor. 3-4 kişi de kapıda bekliyor. İçerde bulunanlar çocuğu darp ediyorlar. Bu esnada çocuğa kimi sorular soruyorlar. 'Akköprü'de neler oluyor, gençlik yapılanmasında kimler var? İsimleri nelerdir, bize isim vereceksin, oradaki dernek neler yapıyor?' gibisinden sorular sorduktan sonra bu kez de, 'Biz sizin evinizi biliyoruz, adresinizi biliyoruz, kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz bunun için de bize isimler vereceksin' diyorlar ve bunlar bir siyasi partinin il binasında yapılıyor."

Sözkonusu kişilerin AKP hükümetinden destek aldığını düşündüğünü, aksi halde bu kadar pervasızca hareket edemeyeceklerini söyleyen anne Vasfiye B, çocuğumun başına bir şey gelmesi halinde çocuğunu alıkoyan bu kişilerin mesul olacağını ifade etti.

Olayın duyulması üzerine Hür Dava Partisi yöneticileri ve İl Emniyet Müdürü ile görüşen HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ise Van'da sorunsuz bir seçim süreci geçirdiklerini vurgulayarak, "Bunu hazmedemeyenler var. Şimdiye kadar 3 kez halkımıza yönelik saldırı gerçekleştirdiler. Altıntepe, Muradiye ve Akköprü'deki çocuklara yönelik" dedi. 

Çocukların alıkonulması ve darp edilmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydeden Dilekçi, malum parti yetkililerinin başkalarına karşı saygılı olması gerektiğini belirterek "Hiç kimse halkın sabrını sınamamalı" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri İstanbul Adliyesi önüne bağcıksız ayakkabı bıraktı

SONRAKİ HABER

'Her yıl 10 binden fazla çocuk gözaltı ve cezaevi ile tanışıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...