27 Mayıs 2015 05:10

FIFA'ya yolsuzluk baskını: Yöneticiler gözaltına alındı

İsviçre polisi, ABD'nin yönelttiği yolsuzluk iddialarına dayanarak Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) bazı yöneticilerini gözaltına aldı.

Paylaş

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) olağan zirvesi olaylı başladı. Kongre için İsviçre'nin Zürih kentinde bir araya gelen FIFA delegelerinin konakladığı hotele sabahın erken saatlerinde polis baskını yapıldı. İsviçre Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre rüşvet operasyonu kapsamında altı üst düzey yetkili göz altına alındı. Basına yapılan açıklamada şüphelilerin 100 milyona varan rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karıştığı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) iade edileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsviçreli güvenlik güçlerinin New York savcılığın başvurusu üzerine harekete geçtiği de belirtildi.

İSİMLER AÇIKLANDI
New York Times gazetesinin haberine göre, Kostarika'dan Eduardo Li, Kayman Adalarından Jeffrey Webb, Trinidad ve Tobago'dan Jack Warner ve Güney Amerika Futbol Federasyonu Başkanı Eugenio Figueredo göz altına alınan delegeler arasında yer aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesi'nde polis baskını: 20 gözaltı

SONRAKİ HABER

HDP'nin Kazlıçeşme mitinginde sorun çözüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...