26 Mayıs 2015 17:05

Erdoğan OHAL'inin yaşandığı Yüksekova'da olaylar sona erdi

Havaalanı açılışı nedeniyle Yüksekova'ya gelen Erdoğan ve Davutoğlu'nu protesto eden gençlere polisin saldırısıyla başlayan olaylar polisin çekilmesiyle sona ererken, açılış töreninin yapıldığı alana elindeki KCK bayrağını dalgalandırarak girmeye çalışan bir genç ise gözaltına alındı.

Paylaş

Havaalanı açılışı nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, açılışı siyaset malzemesi yaptıkları gerekçesiyle protesto eden gençlere polisin saldırısıyla başlayan olaylar polisin çekilmesiyle sona erdi. Öğle saatlerinde çarşı merkezinde toplanan gençlere polis onlarca zırhlı araçla saldırdı. Saldırı sonucu çarşı merkezi, Güngör, Cumhuriyet, Kışla, Esentepe mahalleleri ile Dağlıca yol kavşağında gün boyu yaşanan çatışmalarda polisin yoğun olarak kullandığı gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyuna gençler taşlarla karşılık verirken, ilçe semalarında gün boyu gaz bulutları oluştu.

Açılış töreninin yapıldığı alana tören sürerken girmeye çalışan bir genç gözaltına alındı. Eline aldığı KCK bayrağını dalgalandıran genç havaalanı girişinde kurulan arama noktası önünde yakapaça gözaltına alındı.

KORUCULAR YUHALANDI

Yine açılış töreninin bitmesiyle beraber kamuoyuna da yansıdığı gibi valilik ve kaymakamlıkların "katılım zorunludur, gelmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır" şeklinde mesaj ile talimat yazısı göndererek tehdit ettiği il ve tüm ilçelerdeki kamu ve kuruluşlarında çalışan memur ile korucular Dağlıca yol güzergahı boyunca protestolar altında geri götürüldü. Şemdinli yönüne doğru giden korucular ise mahalle aralarında yuhlanıp "Bijî Serok Apo" ve "Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" sloganlarıyla protesto edildi.

Zırhlı araçlar ile çevre il ve ilçelerden takviye polis getiren onlarca otobüs de yol boyunca taşlanırken, polisler de halka gaz bombaları, tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı. Araç geçişi bittikten ve polis araçları da geçtikten zonra Dağlıca yol güzergahındaki olaylar sona erdi.

Çarşı merkezi ile etrafındaki mahallelerde de havanın kararmasıyla polisler geri çekilirken, gençler de dağılmaya başladı ve ilçe genelinde gün boyu süren olaylar da sona erdi.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU HEMEN TERK ETTİ

Öte yandan Açılış sonrası, ilçe merkezine girip devlet kurumlarını ziyaret etmeyi planlayan Erdoğan ve Davutoğlu, kepenklerin teki olarak kapatıldığı ve ilçe halkının protestosuna yönelik polis saldırısı sonucu başlayan çatışmalar nedeniyle bu programlarından vazgeçmek zorunda kalarak ilçeden ayrıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

8 buçuk aylık hamile Güneş Susan tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, Şırnak'ta Roboskî katliamını unuttu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...