26 Mayıs 2015 14:24

YPG’li Tutuman Dersim’de toprağa verildi

IŞİD’e karşı direnişte yaşamını yitiren YPG’li Hüseyin Tutuman memleketi Dersim’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

IŞİD’e karşı direnişte yaşamını yitiren YPG’li Hüseyin Tutuman memleketi Dersim’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Rojava Til Temir’de 17 Mayıs günü IŞİD’le girdiği çatışmada 9 YPG’li ile birlikte hayatını kaybeden Hüseyin Tutuman’ın cenazesi Diyarbakır’da yapılan otopsinin ardından Dersim Belediyesine ait ambulansla kente getirildi.

Dersim Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda Tutuman için düzenlen cenaze törenine ailesinin yanı sıra Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun, HDP milletvekili adayları ile binlerce kişi katıldı.

Sanat Sokağı’nda Tutuman için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan HDP Dersim Milletvekili Adayı Alican Önlü, “Tecavüzcü katil sürüsü IŞİD’e karşı yiğitçe direnerek şahadete ulaşan Gabar Dersim Hevalimizin şahsında tüm devrim şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ailesi ve Kürdistan’ın başı sağ olsun. Kahramanlarımız mazlum hakların, onurun, şerefin; insanlığın koruyuculuğunu yaparken tarihe bu muhteşem direnişiyle iz bıraktılar. AKP ise; çeteler sürüsüyle yaptığı ittifakla tarihte anılacaktır. Ortadoğu’daki tüm direnenlerin mazlumların yoksulların koruyucu gücü olan yiğitlerimizin bize bıraktığı bu miras bize sorumluluk ve onur bırakmıştır. Onlar nasıl ki Kobanê direnişiyle dünyaya kendini kanıtladıysa Türkiye ve Kürdistan’da da oluşturulan birlik direniş zemini yiğitlerimizin ödediği ağır bedellerinin sonucudur. Bu birliktelik AKP’ye bu seçimlerde yenilgiyi tattıracaktır” dedi.

Önlü’nün konuşmasının ardından “Şehîd Namirin sloganları eşliğinde omuzlara alınan Tutuman’ın cenazesi yaklaşık 3 kilometre mesafedeki cemevine götürüldü.

Cemevinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Tutuman’ın naaşı merkeze bağlı Kopuzlar Köyü’nde toprağa verildi.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, ligin son maçını Rize'de oynayacak

SONRAKİ HABER

Polis, Gelecek gazetesi bürosuna saldırdı: 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...