26 Mayıs 2015 10:20

Gölbaşılılar Termik Santral’e karşı ayakta

Paylaş

Metin ALAN
Adıyaman

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Harmanlı Kalemkaş mevkiinde kurulması planlanan termik santrale karşı gerçekleştirilen yürüyüşte, ‘termik yapma boşuna, yıkacağız başına’, ‘susma haykır, termiğe hayır’ sloganları atıldı. 

Eğitim Sen önünden başlayarak 75.Yıl Meydanı’na kadar süren yürüyüşe, Eğitim Sen Gölbaşı Temsilciliği, Alevi Kültür Derneği, ADD ve Eğitim İş’in yanı sıra HDP ile CHP milletvekili adayları da katıldı. Yürüyüşün ardından Gölbaşı Çevre ve Doğa Koruma Derneği bünyesinde kurulan platform adına kitleye seslenen, Yerel Alternatif Bakış Gazetesi imtiyaz sahibi Lütfiye Vuruşkan, termik santralin insan sağlığı ve çevre için büyük tehdit oluşturduğunu ve Gölbaşı için önemli bir geçim kaynağı olan üzüm üreticiliği ve tüm tarımsal faaliyetlerin sonu olacağını ifade etti. “Bu santrallerin çevreye saldığı atıklar yüzünden, bitki örtüsü başta olmak üzere tüm doğal çevre tahrip olacak, tüm canlı yaşamı olumsuz etkilenecek ve haliyle hayvancılık faaliyetleri yapılamaz hale gelecektir” diyen Lütfiye Vuruşkan, termik santrali yapan şirketlerin meydana gelebilecek çevre felaketini gizlemeye çalıştığını, işsizlikle halkı kandırmaya çalıştıklarını söyledi. 

Vuruşkan, “Unutulmamalı ki hiçbir istihdam politikası binlerce insanın sağlığını hiçe sayarak uygulanmaz. Geçici iş vaadinde bulunan ve bu şekilde halkı kandırmaya çalışan şirketler termik santral faaliyete geçtikten sonra geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan insanların iş alanlarının yok olacağını gizlemektedir. Belediyelere 300 metrelik kilitli parke taşı hibe ederek, iş makinelerini bedelsiz tahsis ederek, bir iki çeşme yaparak, yaratacağınız çevre kirliliğini gizleyemezsiniz” şeklinde konuştu. Canlılara ve doğaya zarar vermeyen, temiz enerji uygulamalarının hayata geçirilmesini istediklerini vurgulayan Lütfiye Vuruşkan, “20 yıllık ömrü olan termik santral için çocuklarımızın geleceğini satmıyacağız. Gölbaşı’mızın doğasının kirlenmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri mücadeleyi öğretiyor

SONRAKİ HABER

Aydınlardan Hükümete: Cumhurbaşkanı'na teslim olmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...