26 Mayıs 2015 07:27

8 YPG/YPJ'linin otopsi işlemleri saatler sonra tamamlandı

Cizîrê Kantonu'na bağlı Hesekê kentinde, IŞİD ile yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren 8 YPG/YPJ savaşçısının otopsi işlemleri saatler sonra tamamlandı. İki YPG'li memleketlerine doğru yola çıkarılırken, 6 YPG/YPJ'li ise Yeniköy Mezarlığı morguna götürüldü.

Paylaş

Cizîrê Kantonu'na bağlı Hesekê kentinde, IŞİD ile yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren ve Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 8 YPG/YPJ savaşçının otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsi işlemlerinin geciktirilmesine tepki gösteren yurttaşlar da, saatler sonra hastaneye gelen savcıyı sloganlarla protesto etti.

Dün geceden bu yana hastanede bekletilen YPG'li Ahmet Aşkara'nın cenazesi Siirt'e, Hüseyin Tutuman'ın cenazesi ise Dersim'e gönderildi. YPG'li İsmail Dere, Ferman Şahin, Serajeddin Çelik, Vedat Yıldız ve YPJ'li Songül Kurt'un cenazeleri ise memleketlerine uğurlanmak üzere Yeniköy Mezarlığı Morgu'na götürüldü. YPG'li Mehmet Sadık Özkişi'nin (Bahtiyar Amed) cenazesi ise Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Memleketi Dersim'e gönderilen YPG'li Hüseyin Tutuman'ın cenazesi yol güzergahında bulunan Ergani ilçesinde sloganlarla kitsel olarak karşılandı. Elazığ yolu üzerinde bulunan eski BDP ilçe binası karşısında karşılanan ve Ergani ilçe otogarına kadar cenazeye yürüyüşle eşlik eden yurttaşlar, "Bijî berxwedana YPG", "Şehit namirin" ve "Bijî serok Apo" sloganları attı.

Memleketi Siirt'e doğru yola çıkarılan YPG'li Ahmet Aşkara'nın cenazesi ise, Bismil ilçe girişinde onlarca yurttaş tarafından karşılandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da gazlı saldırı dinmiyor

SONRAKİ HABER

Karakolun önünde işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa