26 Mayıs 2015 05:26

Adana'da CHP adayı silahlı saldırıda yaralandı

CHP'nin Adana 1'inci sıra milletvekili adayı Avukat Elif Doğan Türkmen, bir etkinliğe katılmak için bu sabah saat 09.00'da gittiği restoranda silahlı saldırıya uğradı.

Paylaş

Adana'da, CHP 1'inci sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Beyaz renkli otomobilden ateş eden saldırganlar kaçarken, 3 kurşun isabet eden Türkmen, tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, saldırının korkutma amacıyla yapılmış olabileceğini söyledi.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve restoranın girişinde meydana geldi. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP Adana 1'inci sıra Milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada, 01 CTJ 77 plakalı kiralık otomobille gelen saldırganlar tabancayla 3 el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı otomobili merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Otomobil incelemeye alınırken kaçan şüpheliler aranıyor.

KORKUTMA AMAÇLI
Özel Medline Hastanesi'nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

VALİ: ŞÜPHELİ, ESKİ MÜVEKKİLİ
Adana Valisi Mustafa Büyük, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’i hastanede ziyaret etti. Çıkışta saldırıya ilişkin bilgi veren Büyük, Türkmen’e araçtan inerken bir başka araçtan üç el ateş edildiğini söyledi.

Büyük, “İki mermi dizinin üzerinde giriş çıkış yapıyor. Doktorlarımız sağlık durumu ile ilgili hayati tehlikesinin olmadığını, herhangi bir operasyona gerek duyulmadığını belirtiler. Çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilerimizin siyasi sürecine etki yapmak isteyen insanların bu tür konularda maalesef girişimleri oluyor. Fail veya faillerin bulunması için yoğun çalışma sürdürüyoruz.” dedi. Olayda kullanılan aracın terk edilmiş halde bulunduğunu ifade eden Büyük, faille ilgili de çalışmanın devam ettiğini dile getirdi. Vali Büyük, “Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Her türlü güvenlikle ilgili tedbirlerimizi en üst düzeyde sürdürdüğümüzü belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Soru üzerine Türkmen ile görüştüğünü dile getiren Büyük, “Morali gayet iyi. Olayla ilgi bir maksadı konusunda bilgisi yok. Biz faalini bulup olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağız.” şeklinde konuştu. Bu arada CHP'liler olay sonrası hastaneye akın etti. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve diğer milletvekili adayları Türkmen'i ziyarete geldi. Bulut, failin avukat olan Türkmen'in eski bir müvekkili oluğunu açıkladı. Bu arada Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şubesi ekipleri firar eden ve ismi A.F.E. olarak açıklanan zanlıyı yakalama çalışıyor.

TÜRKMEN'DEN ADANA VALİSİNE TEPKİ
Sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, olayla ilgili Adana Valisi Mustafa Büyük’ün açıklamasının sorumsuzluk olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Türkmen, Vali Büyük’ün, kimliği belli olan saldırgan henüz yakalanmamışken, sorgusu yapılmamışken, olayı neden gerçekleştirdiğinin üzerindeki sır perdesi kalkmamışken, silahlı saldırıyı, ‘avukat-müvekkil ilişkisi'ne dayandırmasının en basit tabirle sorumsuzluk olduğunu vurguladı. Vali Büyük’ün devlet adamlığı ciddiyetinden uzak, bu açıklamayı yapmasının nedenini kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade eden Türken, "Bu vesileyle şahsıma yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ile uzun yıllardır herhangi bir avukat-müvekkil ilişkim bulunmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi.

Türkiye, yarınlarını şekillendireceği 7 Haziran seçimlerine yaklaşırken kendisine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler için bir fırsat oluşturduğunu aktaran Elif Doğan Türmen, "Henüz hastanede tedavi görürken ve bu olayın neden olduğu travmayı atlatamamışken, Adana ve dolayısıyla Türkiye, kaos ortamı yaşamasın diye saldırganın çok eski bir müvekkilim olduğunun kamuoyu ile paylaşılmasını istedim. Buradaki amacım; bu saldırının arkasındakiler her kim ise ve amaçları ne ise sonuç almalarının önüne geçmekti. İl Başkanımız Burhanettin Bulut ve eşim Ahmet Türkmen, kameraların karşısına geçip saldırganın kimliğinin bilindiğini, eski bir müvekkilim olduğunu ancak yıllardır avukat-müvekkil ilişkisi içerisinde bulunduğum bir insan olmadığını dile getirdiler. Ben bir milletvekili adayı olarak, bu olayı seçimlere 12 gün kala siyasi bir malzeme yapmaktan kaçınırken, ülkemin böyle bir olaydan dolayı kaos ortamına girmesinin kaygılarını yaşarken, bilinçli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bir siyasetçi ve bir hukuk insanı olarak titizlikle davranırken, aynı hassasiyetin devlet adamı kimliği taşıyan Adana Valisi tarafından gösterilmemesi, bana uğradığım saldırıdan daha büyük acı vermiştir." ifadelerine yer verdi.

Vali Büyük’ten bu tür kolaycı açıklamalar yapması yerine, açık kimliği belli olan saldırganın bir an önce yakalanmasını isteyen Türkmen şunları söyledi: "Kendisinden varsa olayın arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için gayret göstermesi ve en önemlisi kamuoyunun da cevabını merak ettiği 'Bu saldırı neden seçime 12 gün kala gerçekleşti?' sorusuna yanıt olacak çözümler üretmesini bekliyorum."

Saldırı sonrası, gerek hastaneye gelerek, gerek telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini sunan başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm partililere, partizanlık yapmayarak bu menfur saldırıyı kınayan ve şahsını ziyarete gelen diğer siyasi partilere mensup insanlara ve hastaneye akın eden binlerce hemşehrisine şükranlarını sunan Türkmen, "Sağlık durumumu merak edenlere de şu müjdeyi vermek istiyorum: Yarından itibaren seçim çalışmalarıma kaldığım yerden şevkle devam edeceğim." diye sözlerini tamamladı. (DHA)

HDP Adana il binasına bombalı saldırı: 6 yaralı

ÖNCEKİ HABER

Mevsimlik işçiler ve öğrenciler oy sandıklarına taşınacak

SONRAKİ HABER

'İşe gelmeyin AKP için çalışın' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...