26 Mayıs 2015 05:19

Ankara merkezli 19 ilde KPSS operasyonu

Paylaş

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3'üncü operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 44 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından başlatılan operasyon kapsamından 5’ı kadın 39’u erkek olmak üzere 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar ise 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Hakkında gözaltı kararı verilenlere örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık suçlamaları yöneltildi. Operasyon kapsamında Ankara’da 8, İstanbul ve Kocaeli’nde 7, Erzurum’da 4, Gaziantep’te 3,Van’da 2, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kastamonu, Konya, Mardin, Sakarya, Samsun ile Şanlıurfa’da 1’er kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 

Operasyonun daha önceden sosyal medya üzerinden duyurulması ile ilgili olarak ise emniyetin soruşturma yaptığı öğrenildi.

İSTANBUL 6 GÖZALTI

İstanbul'da toplam 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE GÖZALTI

Ankara merkezli olarak bir çok ilde KPSS operasyonu başlatıldı. 2010'da yapılan ve daha sonra iptal edilen KPSS sınavına yönelik operasyon kapsamında Eskişehir'de bir kişi gözaltına alındı.

Kentte özel sektörde çalışan B.B. adlı öğretmen, sabah saatlerinde Eskişehir'deki evinde polisler tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen B.B., daha sonra emniyete götürüldü. B.B.'nin daha sonra Ankara'ya götürüleceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Teksas’ta sel: 13 ölü, 12 kişi kayıp

SONRAKİ HABER

Mevsimlik işçiler ve öğrenciler oy sandıklarına taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...