25 Mayıs 2015 13:53

Mardin'de AKP aday adayı ve ailesi HDP'ye geçti

Paylaş

Mardin’in Midyat ilçesinde AKP’den HDP’ye toplu katılım gerçekleşti. Mardin’in Midyat ilçesinde bir dönem AKP İlçe Başkanlığı yapan ve 2015 yılı genel seçimleri için de AKP’den Mardin Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Edip Demirdağ ve ailesi ile eski AKP Acırlı Belde Belediye Başkanı Adnan Cengiz, Abdulhalim Gümüş Ailesi, Ayyıldız Ailesi ve Kanaat Önderi Sabahattin Şahin ailesiyle birlikte HDP’ye katıldı.

Midyat’ta, Seyfettin Güneştan Caddesi üzerinde bulunan HDP seçim ofisinde düzenlenen katılım törenine Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP İle Eş Başkanı Musa Alkan, HDP Midyat İle Eş Başkanları Hüseyin Alper ve Harbiye Demir ile HDP Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, partililer ve aileler katıldı. Burada Konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Midyat ilçesinde çok değerli ailelerinin katılımı ile HDP'nin 7 Haziran seçimleri öncesinde daha da güçlendiğini söyledi. Kamuoyu araştırmalarında yüzde 12-13 seviyesinde gözüktüklerini anlatan Türk, "Halkımızın dayanışmasını gördüğümüz için çok mutluyuz. Ve inanıyoruz ki geleceğimizi, halklarımızın kardeşliğini oluşturarak, birbirimizin acısını paylaşarak, sevinçlerini paylaşarak hem demokrasiye hem de barışa kavuşabiliriz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından HDP Eş Başkanı Ahmet Türk ve HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan tarafından ailelere HDP rozeti takıldı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Mısır-Türkiye ilişkileri kopma noktasına geldi

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Zeybekle horonu, delilo ile halayı birleştirip özgürlüğü yaratacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...