25 Mayıs 2015 13:39

Adalet Ağaoğlu: Oyum HDP'ye

Çok sayıda sanatçı, aydın ve yazarın desteğini açıkladığı HDP'ye bir destek de edebiyatçı Adalet Ağaoğlu'dan geldi. Ağaoğlu, 'HDP'nin parlamentoda söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır. Ben oyumu HDP'ye vereceğim' dedi.

Paylaş

Birçok sanatçı, aydın ve yazarın desteğini açıkladığı HDP'ye destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından Adalet Ağaoğlu da 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceğini açıkladı. Konuyla ilgili T24'e açıklama yapan Ağaoğlu, "HDP'nin parlamentoda söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır" dedi.

Ağaoğlu'nun HDP'ye destek açıklaması ise şöyle: "HDP'nin Sn. Selahattin Demirtaş başkanlığında seçimlere katılması ve sınırı aşarak Parlamento'da söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır. HDP'nin Meclis'te rol sahibi olması çok önemli. Sahici bir muhalefet sesi, iktidar yönetiminin neredeyse 'ucube' halini almış girişimlerine karşı bir devrim değil, fakat kökten bir değişim yaratma umudu demektir. Bu seçimler böyle bir sınırı aşıp aşamamanın aynası olacak. Ben oyumu HDP'ye vereceğim. Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Patronlarda direniş korkusu: Bir bildiri bin TL etti!

SONRAKİ HABER

Mısır-Türkiye ilişkileri kopma noktasına geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...