25 Mayıs 2015 12:05

Eğitimciye saldırıya tepki

Adana'da son bir ayda 2 okul müdürünün bıçaklanması ve bir öğretmenin öğrenci velileri tarafından dövülmesine eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Paylaş

Adana'da son bir ayda 2 okul müdürünün bıçaklanması ve bir öğretmenin öğrenci velileri tarafından dövülmesine eğitim sendikaları tepki gösterdi.

Kent merkezindeki Malazgirt Ortaokulu Müdürü Süleyman Mihricihan ile Tepebağ Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Çulha öğrenciler ve yakınları tarafından bıçaklanırken, Celalettin Sayhan İlköğretim Okulunda görevli öğretmen Eyüp Bolat ise veliler tarafından dövüldü. Tarihi Tepebağ Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikaları, okullarda okul müdürleri ile öğretmenlerin can güvenliklerinin kalmadığını ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, yetkililerin konuya duyarsız kaldığını belirterek, “Öğretmenler can güvenliği kaygısı yaşıyorlar. Derslere güvenli ortamda giremeyen öğretmen arkadaşlarımız tedirgin, bir an önce Adana Valiliğinin bu olayı çözmesini bekliyoruz. Burada öğretmenlerin öğrenciler tarafından tehdit edilmesi, öğretmenlerin hem ders anlatmada motivasyonunu bozuyor hem de disiplininin ne halde olduğunu açıkça gösteriyor” dedi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

15. Uluslararası Ankara Öykü Günleri sona erdi

SONRAKİ HABER

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımına karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...