25 Mayıs 2015 01:20

Rize'de adaylar çay topladı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

HDP Rize adayları Necmettin Durmuş ve Selda Karafazlı çay üreticisiyle birlikte çay topladı üreticilerin sorunlarını dinledi. 

Durmuş ve Karafazlı, partililerle birlikte Fındıklı esnafını gezen HDP adaylarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bir grup akrabası tarafından HDP’den aday olduğu için dışlanan ancak her geçen gün vatandaşın gönlünü ve desteğini kazanan Rize HDP 2.sıra adayı Selda Karafazlı’ya  her gittiği yerde hem partililer hem de vatandaşlar yoğun ilgi göstererek destek verdi. Durmuş ve Karafazlı 2015 yılı çay hasadı yapan üreticilerle görüşmek için yaş çay toplayan üreticilerle bahçede çay topladı.

Adaylar üreticilerin sorunlarını dinledi. Çay üreticileri 2015 yılında verilen 1.70 TL yaş çay fiyatının taban değil tavan fiyatı olduğunu devletin kurumu olan ÇAYKUR’un ise kota ve kontenjan uygulaması nedeniyle çaylarının belirlenen 1.70 TL altında 1.50 TL mecburen özel sektöre sattıklarını çayda emeğinin değerini alamadıklarını ifade ettiler. Rize HDP adayları çay üreticilerine  yıllardır siyasi iktidarın çay üreticilerini kandırdığına dikkat çektiler.

Adaylar, “Çay üreticinsin sorunlarına çözümü hep birlikte alacağımız kararlarla çözeceğiz.Üretici birlikleri kuracağız” dediler. ÇAYKUR’un özelleştirmesi kapsamında çıkartacaklarını da anlatan HDP’li adayları, “ÇAYKUR işçisi emeğinin hakkını savunan ve koruyan gerçek emek sendikalarıyla toplu sözleşme yaparak insanca yaşayacağı bir ücrete kavuşacak” dedi. Adaylar çay hasadı sonrası çay üreticileriyle siyasal gelişmeler konusunda sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

ÖNCEKİ HABER

AP vahşi madenciliğe karşı tavır aldı

SONRAKİ HABER

Selam olsun Renault işçisine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...