24 Mayıs 2015 13:41

‘Uyuşturucu bulmak için bedenlerini polise satan gençler var’ sözüne ikinci kez takipsizlik

Paylaş

MAZLUMDER, VAKAD ve TTB yöneticilerinin Van’da katıldıkları bir televizyon programında, “Uyuşturucu bataklığına düşen gençlerin uyuşturucu madde bulabilmek için bedenlerini emniyet güçlerine sattıklarına yönelik elimizde bilgiler ve söylentiler var” sözlerinden dolayı program sunucusu Gonca Ayşe Gürgün hakkında soruşturma açılmıştı, 

Van Cumhuriyet Başsavcısı, il emniyet müdürlüğü tarafından “devletin  itibarını yıpratmaya yönelik ifadeler” kullanıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada, ikinci kez “Kovuşturmaya gerek yoktur” dedi.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan MAZLUMDER Van Şube Başkanı Yakup Aslan, uyuşturucu kullanma yaşının 10’a kadar düştüğünü, bu tehlikeye karşı kentte bulunan ve  bu konuda sorumlu olan kurumların görevlerini tam olarak yapmadıklarını ifade etti. Aslan “Kimse bataklığın kurutulması ve bu bataklıktan etkilenmiş olanların tedavi edilip yeniden topluma kazandırılması konusuna eğilmiyor. Bir iki satıcının yakalanması veya bir gencin geçici olarak tedavi edilmesi sorunu çözmüyor” dedi.

Emniyetin rahatsız olmasının tek nedeninin görevlerini yapmadıklarını ima etmeleri olduğunu belirten Aslan “Acaba, uyuşturucu rantı içerisinde olan siyasiler, baronlar, zehir tacirleri veya alenen kullananlar konusunda da aynı hassasiyeti gösterebiliyorlar mi?” diye sordu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de yetki Eğitim Sen’de’

SONRAKİ HABER

Yarın işbaşı yapacak olan Tofaş işçileri: İşten atma olursa bantlar durur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...