23 Mayıs 2015 21:02

‘Oylar HDP'ye, kadınlar meclise’

Paylaş

HDP’li kadınlar İstanbul 2. bölge kadın milletvekili adaylarının da katılımıyla Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e yürüdü.

Coşkulu geçen yürüyüş boyunca kadınlar sık sık, “Seni başkan yaptırmayacağız”, “Oylar HDP, kadınlar meclise”, “Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor” sloganlarını attı.

Yürüyüşe İstiklal Caddesi’ndeki vatandaşlar da alkış ve ıslıklarla destek verdi.  

Şiddet, taciz ve kadın katliamlarına karşı kadınların mücadelesini meclise taşımak için gerçekleştirilen kadın şenliği Taksim Tünel’de yapıldı.

Tünel’de kurulan kürsüde HDP İstanbul 2. bölge kadın milletvekili adayları birer konuşma yaptı. AKP’nin cinsiyetçi politikalarının şiddet uygulayan erkeklere güç verdiğini söyleyen Filiz Kerestecioğlu, “Kadınlara herşeyi yapmayı kendilerinde hak gördüler. O yüzden aslında bütün kadın cinayetlerinden o tepedekiler sorumludur. Tıpkı o cinayetleri işleyenler gibi.  Bizler o cinayetleri engelleyeceğiz. Bedenimize, emeğimize, kimliğimize yapılan bütün müdahalelere karşı hep birlikte sokağın sesini mecliste de yükseltmek için aday olduk” dedi. Kerestecioğlu, “Bizim mağduriyetlere sığmayacak kadar büyük bir mücadele tarihimiz var” diyerek tüm kadınları dayanışmaya çağırdı.

Gülsüm Ağaoğlu ise, “AKP’yi ve AKP’nin erkek egemen anlayışını sandıklara gömmek için, kadınların sözünü mecliste taşımak için oylarımızı HDP’ye verelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar türküler söyledi, halaylar çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

GREVİO, İstanbul Sözleşmesi’ne hayat verebilir

SONRAKİ HABER

Askeri kültürün gündelik hayatta sıradanlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...