24 Mayıs 2015 00:48

Hem hastaya hem taşıyana eziyet

Yol olmadığı için ambulans eve gelemiyor. 78 yaşındaki yatalak Emine Ayhan, 120 metrelik patika yolda taşınıyor.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyünde yaşayan yatalak hasta 78 yaşındaki Emine Ayhan, hastaneye gitmek için 120 metrelik patika bir yolda taşınıyor. Araç yolunun bulunmaması hem hasta için hem de onu taşıyanlar için eziyete dönüşüyor.
Kıbledağı köyü Kırlangıç Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Erkan, yatalak olan annesi Emine Ayhan’ı tedavi için sürekli ambulansla Rize’deki hastaneye götürülüyor. Ancak Ayhan ailesi, araç yolu bulundukları evin 120 metre uzağında olduğu için hasta kadını mahallelinin yardımıyla sedye aracılığı ile dik patika yoldan taşınmak zorunda kalıyor. Evine 120 metre mesafeye kadar getirilen yolu evine bağlamak isteyen Ahmet Erkan’a iddiaya göre köy muhtarı etüt onayı vermiyor. Büyük sıkıntı yaşayan ve hasta kadını bin bir eziyetle taşımak zorunda kalan ailesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yardım bekliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Erkan, “Kendi arazimden 120 metre yol geçirerek evime araç ulaşımını sağlamak istiyorum. Ancak Muhtar Halil Köse’nin etüt onayı vermemesi nedeniyle evime yol gelmiyor. Hastanede sürekli tedavi görmek zorunda kalan yatalak annemi sedye ile dik ve dar patika yoldan 6-7 kişinin yardımıyla sürekli hastaneye götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Buradan sayın hemşehrimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Lütfen bize sahip çık” diyor.

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçinin gözüyle direniş

SONRAKİ HABER

GREVİO, İstanbul Sözleşmesi’ne hayat verebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...