24 Mayıs 2015 00:43

Garo Paylan'ın seçim çalışması: Sıcak, samimi ve esprili...

Genel seçime sayılı günler kaldı. Milletvekilli adayları da çalışmaları hızlandırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri adayları mütevazı imkanlarıyla seçim çalışmalarını yürütüyor.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Genel seçime sayılı günler kaldı. Milletvekilli adayları da çalışmaları hızlandırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri adayları mütevazı imkanlarıyla seçim çalışmalarını yürütüyor. Toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren HDP’de öne çıkan isimlerden biri de Ermeni Aday Garo Paylan. Paylan İstanbul 3. bölgeden 2. sıra milletvekili adayı. Aynı zamanda HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Paylan, hem seçim bölgesindeki çalışmalara katılırken, hem de merkezi seçim çalışmalarına katılıyor. Oldukça yoğun…

Paylan’ın Bağcılar’a bağlı Göztepe Mahallesi’nde Mahmutbey yolu üzerindeki İSTOÇ Sanayi Sitesinde yaptığı esnaf ziyaretini takip ettik. Paylan’la birlikte HDP 3. Bölge Milletvekili Adayı Şefika Gürbüz de esnafı ziyaret etti. Gürbüz, yıllardır Kürt hareketi içerisinde HADEP, BDP ve DTP’de görev yaptı. GÖÇ- DER Genel başkanlığı yaptı. Ziyaret edilen esnaf ağırlıklı olarak otomotiv sektörü üzerineydi. Araba alım satımı işini yapan esnafın HDP adaylarını sıcak karşıladığını söyleyebiliriz. Kürt esnafın sayısını da oldukça fazla olduğunu da belirtelim.

‘HDP’Yİ DESTEKLİYORUM’

Esnaf ziyaretine başladığımız ilk yerde görüştüğümüz İhsan Yoldar, HDP’nin hak ve hukuku
ile çalışanların hakkını savunduğu için HDP’ye oy vereceğini anlattı. AKP’nin 13 yılda Türkiye’yi bataklığa sürüklediğini dile getiren Yoldar, buna ‘dur’ demek için HDP’yi desteklediğini söyledi.
Yolun bir tarafındaki esnafı Paylan, bir tarafındaki esnafı da Gürbüz ziyaret etti.
 Garo Paylon ziyaretinde AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi diktatörlüğe doğru götürmek istediğine işaret ederek, bunu engellemek için HDP’nin ilkelerinin Mecliste olması gerektiğini anlattı. Paylan “Baraj sorunumuz var. Bize destek verin Mecliste olalım. Omuz verin, HDP’ye başkalarının da oy vermesini sağlayın.” Dedi.
Paylan ziyaretinde esnaflara HDP’ye ile ilgili sorusu olup olmadıklarını da sordu. Paylan selamlaştığı esnaftan genellikle olumlu tepkiler aldı.
Örneğin ziyaret esnasında bir esnaf ilk başta tedirginlik içinde karşıladı Paylan’ı. HDP’nin adayı olduğunu öğrenir öğrenmez de yerinden kalkarak selamlaştı. HDP’yi destekleyeceklerini rahat bir şekilde ifade etti. Ziyarette gönüllerinin HDP’den yana olduğunu ancak CHP’ye yıllardır oy verdiklerini için yine CHP’ye vereceklerini söyleyenler de yok değildi.

‘BARAJI GEÇTİNİZ’

Garo Paylan’ın esnaf ziyaretlerinde renkli görüntüler oluştu. Dışarıda karşılayanlar, çay içmeye buyur edenler, sarılanlar... Paylan’ın baraj sorununa işaret etmesi üzerine de bir esnafın, “Barajı geçtiniz. Kayınvalidemle birlikte 5 oy MHP’ye gidiyordu. Onlar HDP’nin artık” yanıtını vermesi dikkat çekti. Aynı esnaf bir de “Selahattin Başkan’a (Demirtaş) özel selamlarımı söyleyin” dedi.
Garo Paylan’ın ziyaretinde ilginç anlar da yaşandı örneğin bir esnaf Garo’nun ardından seslendi ve Garo Paylan’ın ailesinin tanıdığı çıktı.. Uzun yılların ardından seçim ziyareti sırasında Paylan’ı görmesi Garo Paylan için de hoş bir anı oldu.
HDP Milletvekili Adayı Garo Paylan’ın esnaf ziyaretleri esprili, sıcak ve bol enerjili geçiyor. Garo Paylan ekibiyle birlikte seçim ziyaretlerine devam ediyor. Bu ziyaretlerde hem söylenenleri dinliyor hem de HDP’nin barajı geçmesinin önemini anlatıyor..

ÖNCEKİ HABER

Filistinlilerin çatı katındaki Nakbaları

SONRAKİ HABER

Taşeron işçinin gözüyle direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...