23 Mayıs 2015 13:15

Muhasebeci ve mali müşavirlerden HDP'ye destek

Seçim çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) bir destek de muhasebeci ve mali müşavirlerden geldi.

Paylaş

Seçim çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) bir destek de muhasebeci ve mali müşavirlerden geldi. Muhasabeci ve mali müşavirler, seçimlerde eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye'nin yolunu açacak bir ittifakla HDP'yi destekleme çağrısında bulundular.

Ankara'da Neva Palas Otel'de "Bizler Muhasebeciler, Bizler Mali Müşavirler, Bizler Meclis'e" şiarıyla gerçekleşen toplantıya, HDP Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Burada büyük bir ilgiyle karşılaşan Önder yaptığı konuşmada, 2015 seçimlerinde sadece yüzde 10'luk barajı değil, aynı zamanda 40 yıldır devlet tarafından insanların gönüllerinde  ve zihinlerinde oluşturulan barajı yıktıklarını ve bunun çok daha önemli olduğunu söyledi. Önder, tarihte eşi görülmemiş bir pervasızlıkla, kendi koydukları yasalara bile bağlı kalmayan, duruma göre içtihat geliştiren bir hoyratlığın peşinde ülkenin perişan olduğunu söyledi. Devletin yüz yıldır ülkeyi düşman yaratarak yönettiğini belirten Önder, kendilerine yönelik nefret söylemlerine dikkat çekti. Barış ve Çözüm Süreci İzleme Komitesine ilişkin birçok milletvekili ve bakana çağrıda bulunduklarını söyleyen Önder, teklif haberinin basında yer almaması için medyaya emir verildiğini ve Cumhurbaşkanı tarafından "vatana ihanet"le bir tutulduğunu söyledi. HDP'nin bir yeryüzü bahçesi gibi demokrasiye inanan herkesi ortak bir platformda birleştirdiğini vurgulayan Önder, "Herkes birbirine benzemeden gelsin, kendi olarak siyaset yapsın" dedi. Önder, HDP'ye oy verecek insanların bir kez bile pişman olmayacağının sözünü verdi.

'YA DEMOKRASİ YA DİKTATÖRLÜK'

Muhasebeci ve Mali Müşavirler adına açıklama yapan Erkan Aslan, AKP'nin yüzde 10 seçim barajını iktidar çoğunluğunu elinde tutmanın garantisi olarak koruduğunu vurguladı. Aslan, "Bu topraklarda yaşayan herkes önemli bir karar sürecinin kapısında. Ya bu baraj yıkılacak ve eşit haklara dayalı, özgür bir yaşamı inşanın, halk demokrasisinin yolu açılacak, ya da tek adam tek parti diktatörlüğüne vize verilecektir" dedi.  HDP'ye oy vermek için HDP'li olmaya gerek olmadığını belirten Aslan, HDP'nin barajı aşmasının mevcut siyasal iktidarın milletvekili sayısını başkanlık sistemini referanduma götürme eşiğinden Hükümet kuramama eşiğine düşüreceğinin altını çizdi. Aslan gelecek kaygısı duyan muhasebeci ve mali müşavirler olarak herkesi bu anlamlı ittifaka, HDP'ye oy vermeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB, TMMOB, KESK'ten metal işçisine destek

SONRAKİ HABER

İHD: Kayıplar bulunsun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...