22 Mayıs 2015 16:17

Entil’den metal direnişine destek

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan metal işçileri direnişteki Tofaş, Ford Otosan, Türk Traktör, Renault işçilerine destek eylemi yaptı.

Paylaş

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan metal işçileri direnişteki Tofaş, Ford Otosan, Türk Traktör, Renault işçilerine destek eylemi yaptı.

Entil-Hapalki Döküm Fabrikası’nda çalışan Birleşik Metal İş üyesi işçiler vardiya çıkışında fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına açıklamayı okuyan işyeri baş temsilcisi ve Birleşik Metal İş Eskişehir Yönetim Kurulu üyesi Oktay Yurtyapan metal işçilerinin sorunlarının ve kurtuluş yollarının ortak olduğunu vurguladı.

Yurtyapan, yetkilileri uyararak : “Meta işçilerine karşı yapılacak herhangi bir fiili saldırı girişimi tüm metal işçilerinin karşı saldırısını hesaba katarak gerçekleştirilmeli” dedi.

Metal işçilerinin direnişi her geçen gün büyüttüğünü belirten Yurtyapan, on binlerce metal işçisinin dayatmacı toplu sözleşme düzeni ve sarı sendika diktasından kurtulmak için direndiğini söyledi. Kendilerinin de direnen işçilerin yanında olduklarını ifade eden Yurtyapan, “Çünkü sorunlarımız, mücadelemiz v kurtuluşumuz ortaktı” diye konuştu.

Bakan Ali Babacan’ın metal işçilerinin eyleminin zamanlamasının manidar bulduğuna dair açıklamalarına değinen Yurtyapan, kendi grevlerinin yasaklandığında da aynı gerekçelerin kullanıldığını belirtti.

Metal işçilerinin haklı tepkisinin bastırılmaya çalışıldığını kaydeden Yurtyapan, “Metal işçilerini kendi yarattıkları ’öcülerle’ korkutmaya çalışacaklarına, ne istiyorlar ve neye tepki gösteriyorlar anlamaya çalışsınlar” dedi.

Metal işçilerinin direnişine yönelik herhangi bir fiili saldırı girişiminin tüm metal işçilerinin karşı saldırısının hesaba katılarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Yurtyapan, metal işçilerinin taleplerinin haklı ve karşılanabilir olduğunu vurguladı.

“Metal işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesine karşı kurulan işçi düşmanı koalisyonun üçüncü ayağı olan siyasal iktidar, bu toprak kaymasının, bu büyük depremin kendisini de çökertmesini istemiyorsa, direnen işçilere yönelik her htilangi bir fiili girişimin içinde olunmayacağına en yetkili ağızdan açıklamak zorundadır” diyen Yurtyapan, aksi her türlü girişimin karşısında sınıfın kararlı direnişinin bulunacağını belirtti.

Yetkililere seslenen Yurtyapan, “Onuruyla direnen, aynı amaçlar için mücadele ettiğimiz tek bir kardeşimizin kılına bile dokunulması durumunda yanıtımız sert olacaktır” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kamp Armen gerçek sahiplerine iade edilsin'

SONRAKİ HABER

Cenaze konvoyuna ikinci saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...