22 Mayıs 2015 11:33

Dengir Mir Fırat: Türkiye'nin en büyük ağası Erdoğan'dır

Adana'da konuşan HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, 'Türkiye'nin en büyük ağası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü bütün Türkiye'nin mülkü ve halkını kendisinin emrinde olan köle gibi görüyor' dedi.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ve HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent, Solaklı ve Yunusoğlu mahallelerinde halkla bir araya geldi.

Toplantılarda konuşan HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyen AKP, zaman geçtikçe bunlardan uzaklaşmaya başladı. Yasakları geri getirdi, yoksulluk giderek artmaya başladı ve sadece AKP'nin etrafındaki bir grup insan giderek zenginleşmeye başladı. Diğer yandan özgürlüklerin önünü açacağız diyen AKP, özgürlükleri kısıtlamaya başladı. Beni kandırdıklarını gördüğüm için ve o dönem AKP'nin ikinci adam olmama rağmen ve sizlere ihanet etmemek için istifa ettim" dedi.

'EN BÜYÜK AĞA TAYYİP ERDOĞAN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında ilk kez bir ilçeye gittiğini ve bu ilçenin Adıyaman'ının Sincik ilçesi olduğunu belirten Fırat, "Benden dolayı o oraya gitti ve bir Cumhurbaşkanı'nın ayaklarına kadar gitmesinden dolayı ve buna sebep olduğumdan dolayı çok mutluyum. Orada beni hedef almış ve benim ağa olduğumdan söz etmiş. Bir kere ağa ve beyi karıştırıyor. Türkiye'nin en büyük ağası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü bütün Türkiye'nin mülkü ve halkını kendisinin emrinde olan köle gibi görüyor. 'Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya gelmişiz' demeleri boşuna. Çünkü bin 750 odalı sarayda ben yaşamıyorum. O sarayda bin TL'lik bardakla su içmiyorum. Eğer kendisi Müslüman ise bu kadar aç insan var. Bu kadar adaletsizlik var. Adaletli olurdu" diye konuştu. 

'AKP HUKUKSUZ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR'

AKP iktidarının hedefinde her geçen gün güçlenen HDP olduğunu ifade eden HDP Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş ise, AKP seçim çalışmalarını hukuksuz bir şekilde yürüttüğünü belirtti. HDP'ye yönelik bombalı saldırıya değinen Beştaş, orada katliamın hedeflendiğini ancak, bu planın tutmadığını ifade etti. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör’de direniş mesaisi

SONRAKİ HABER

Mayına basan Çetinkaya ameliyat edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...