22 Mayıs 2015 18:13

İpsala'da da taşeron faciası

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı sulama inşaatında sabah saatlerinde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerden Veli Gök’e halen ulaşılamadı.

Paylaş

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak Köyü yakınlarındaki Hamzadere Barajı sulama inşaatında sabah saatlerinde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçilerden Veli Gök’e halen ulaşılamadı.

TAŞERONDAN TAŞERONA VERİLMİŞ

Ekiplerin çalışmaları sürerken, Devlet Su İşleri tarafından ihale edilen sulama barajını Kolin İnşaat'ın yüklenici firma olarak kazandığı, daha sonra ise alt taşeron olarak İsmail Çelik inşaata verdiği öğrenildi. Alt taşeronun da su kanalı beton döküm işini Or-Ned isimli firmaya verdiği ortaya çıktı. Göçükte toprak altında kalan işçilerin Or-Ned adına çalıştıkları belirtildi.

VALİ ŞAHİN: ÜMİDİ KESTİK

İpsala'da göçük altında kalan işçilerle ilgili konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Veli Gök’ün sağ çıkarılması ümidinin yitirildiğini ifade ederek şunları söyledi: "Gün içinde sürekli İpsala ile irtibat halindeyiz. Kurtarılan 1 kişi yoğun bakımda. Sağlık durumunun bayağı ağır olduğunu öğrendim. Daha öncede kurtarılan kişide şu an Keşan Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor. Zaten bir kişide göçükten kaçarak kurtuldu. kalan bir kişinin de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ'dan AFAD ekipleri de kurtarma çalışmalarına katıldı."

GÖÇÜK ALTINDA 4 İŞÇİ KALMIŞTI

Edirne'nin İpsala ilçesi Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak saat 10.00 sıralarında beton kalıpları hazırlayan 4 işçinin üzerine kaydı. Göçükte toprak altında kalan 4 işçiden Eyüp Çokalbaş, kendi imkanlarıyla hafif yaralı olarak kurtulurken, diğer işçiler İlker Karagedik, Mehmet Taneli ve Veli Gök toprak altında kaldı. Diğer işçilerin telefonla ihbarı üzerine Edirne AFAD, jandarma, sağlık görevlileri bölgeye ulaşarak göçük altında kalan 3 işçinin çıkarılması için çalışmalara başladı.

Birinci saatte toprak altından çıkarılan İlker Karagedik, hazır bekletilen ambulanslardan birine konularak Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi kaldırıldı.

Toprağın altında kalan ve ekiplere bağırarak sesini duyuran Mehmet Taneli’ye ise yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından 15.00 sıralarında ulaşıldı. Sağlık ekipleri Taneli’yi konuşturarak uzun süre moral verdi. Bir bacağının kırıldığı tespit edilen Taneli de işçiler ve AFAD ekiplerinin çalışması sonucu toprağın altından çıkarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na : 'Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler'

SONRAKİ HABER

Renault işçilerinden tüm metal işçilerine çağrı: İçeride, dışarıda direnişe devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...