22 Mayıs 2015 07:58

AKP’li belediyeden ‘AKP’ye en fazla oy veren beldelere 500 bin TL’ vaadi

Paylaş

AKP’li Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın, '7 Haziran seçimlerinde AKP’ye en fazla oy veren beldelere 500 bin TL hibe desteği vereceğini söyleyerek halktan oy istediği' iddiaları muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu. 

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın hibe vaadini 'halka rüşvet teklifi etmek' olarak değerlendirdi. Binici, "7 Haziran seçim çalışmaları için gittikleri beldelerde AKP'ye ne kadar oy fazla çıkarsa o beldeye 500 bin TL'lik hibe desteği vereceğini internette ve yerel gazetede gördüm. Bu davranış hiç hoş değil. Halkımıza resmen rüşvet teklif ediyor. Bizler buradan şunu anlıyoruz: AKP kan kaybediyor, anladılar, bu millet artık uyandı, herkes gerçek yüzünü gördü. Milletimizi para ile satın almaya kalkıyorlar, artık ne yapsanız boş." şeklinde konuştu.

MHP milletvekili adayı Vedat Bayram da "AKP seçimi kaybedeceğini anlayınca milleti parayla kandırmaya çalışıyor. Bu aziz milleti parayla satın alacağını zanneden zihniyet 7 Haziran'da sandıkta gereken cevabı alacaktır. Bir belediye başkanı nasıl olur da 500 bin lira hibe verebiliyor? Hangi bütçeden karşılayacaksın bu parayı? Niğde Belediye Başkanlığını, bu millet sağa sola rüşvet veresin diye sana teslim etmedi. Niğde Belediyesi'nin hibe edecek parası varsa bu milletin yıllardır kokusunu çektiği Akkaya Barajını temizlesin." dedi.

CHP milletvekili adayı Doğan Şafak ise "Niğdeli hemşehrilerimizi parayla kandıracaklarını zannediyorlar. Bu rüşvetçi zihniyet herkesi kendileri gibi zannediyorlar. Belediye başkanı 500 bin lira nereden verecek. Bu milletin paralarını devlet malından çalmayı bu AKP zihniyeti çok iyi biliyor. Ayakkabı kutularındaki paralardan Akdoğan'a da hisse düştü de bizim haberimiz mi yok. Niğdeli hemşehrilerim böyle yalanlara kanmasın, bunların içi dışı yalan." ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, Niğde Belediyesi encümenleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Bayram, Edikli kasabasında AKP'nin milletvekili adayları için destek verip açıklamada bulunduğunu belirttiği Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın, 'En fazla oyu çıkart, hibeyi kap' sloganıyla yaptığı konuşmasının bir internet sitesinde yayınlanmasını eleştirerek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere tarihi gezi adı altında AKP propagandası

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na : 'Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...