22 Mayıs 2015 07:34

Öğrencilere tarihi gezi adı altında AKP propagandası

Paylaş

Sakarya Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu yönetimi öğrencilere ücretsiz tarihi ve turistik gezi düzenledi. Ancak öğrenciler, AKP'li Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen parklar ve HES inşaatlarında gezdirildi ve AKP propagandası yapıldı.

Sakarya Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu yönetimi öğrencilere ücretsi tarihi ve turistik gezi adı altında sunduğu gezi kapsamında AKP'li Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen parklar ve HES inşaatları gezdirildi, AKP propagandası yapıldı. Yurtta kalan ve tarihi yerleri gezeceğini zannederek geziye katılan öğrenciler, ilk olarak Sakarya Park'a götürüldü. Öğrencilerin "Tarihi yer bu mu?" sorusuna yetkililer "Önce yemek yiyelim sonra dolaşırız" diye yanıt verip yemekte de öğrencilere AKP propagandası yaptı.

Öğrencilerin gezi kapsamındaki ikinci durağı ise Erenler ilçesinde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Adasu HES inşaatına götürüldü. Burada da "HES'in yararlarının anlatıldığı" öğrencilerin duruma tepki göstermesi üzerine yetkililerin ise "Yemek de yediniz iki saat durun. Müdür beyin talimatı dışına çıkarsanız yurtla irtibatınız kesilir" diye tehdit edildikleri iddia edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 20. mücadele yılını geride bırakıyor

SONRAKİ HABER

AKP’li belediyeden ‘AKP’ye en fazla oy veren beldelere 500 bin TL’ vaadi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...