19 Mayıs 2015 18:46

Uyarı tabelası olmayan yoldan gölete giren araçta 4 kişi öldü

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi yakınlarında dün gece baraj altında kaldığı için kullanılmayan eski yoldan ilerleyen otomobil, gölete girdi. Olayda 2'si çocuk 4 kişi ölürken bir kişi de kayboldu.

Paylaş

Ankara'dan akraba ziyareti için Kale Köyü'ne giden aileyi taşıyan 32 yaşındaki Göksel Cankurtaran'ın kullandığı 06 EDV 64 plakalı otomobil, dün gece dönüş yolunda köy yolu yerine, eski yolu kullandı. Baraj altında kaldığı için kullanılmayan yolda ilerleyen sürücü, Çağlayan Köyü yakınlarındaki Çağlayan Sulama Göleti'ne girdi. Su içerisine giren aracı gece boyu kimse fark etmedi. Bugün öğlen saatlerinde gölete balık tutmaya gidenler, su yüzünde ceset olduğunu fark etti. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı ilk aramada suya giren otomobile ulaşılırken, su içerisinde kayıp sürücünün annesi 66 yaşındaki Fatma, eşi 34 yaşındaki Selay ile 8 yaşındaki Selcan ve 7 yaşındaki Fatma Cankurtaran'ın cesetleri bulundu. Yakınlarının verdiği bilgiler doğrultusunda araç içerisinde 5 kişi bulunduğu, araç sürücüsü Göksel Cankurtaran'ın da kayıp olduğu belirtildi.

Gölet etrafında bir süre yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Arama çalışmaları için Giresun'dan balık adamlar çağrıldı. Yola çıkan ekiplerin gece kente geleceği ve yarın sabah baraj göletinde kayıp kişiyi arama çalışmalarına başlayacağı belirtildi. Araç sudan çıkarılarak ilçe merkezine getirilirken, cesetler ise otopsi için Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan yolun suyla birleştiği noktanın kapatılmadığı, yolda uyarı levhasının da bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Medicana Sivasspor kazandı ama Galatasaray finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'a tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...