16 Mayıs 2015 10:25

'Hakkari'de askerle polis çatıştı, 8 personel öldü' iddiası

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında Özel Harekat polisleri ile askerler arasında çıkan çatışmada 3 astsubay ile 5 polis öldü, 4 astsubay da yaralandığı iddia edildi.

Paylaş

Fırat Haber Ajansı’ndan (ANF) Baki Gül’ün haberine göre, daha önceden bölgeye sevk edilen askerin Özel Harekat polisleri ile birlikte Yüksekova kırsalı ile Şemdinli arasındaki bölgede “özel bir operasyona” çıkması istendi. Ancak iddiaya göre, PKK’ye yönelik yapılacağı belirtilen operasyonla ilgili Özel Hareket polisleri ile özel seçilmiş askeri birlikler arasında bir tartışma yaşandı.

Ankara merkezli emir alan Özel Hareket polisleri ısrarla operasyona çıkmak istedi. Aynı günlerde Ağrı-Diyadin-Tendürek’te yaşanan provokasyon da gündemdeydi. Operasyona çıkılması emrini alan Özel Hareket polisleri ısrar etti. Özel Hareket polisleri ile askerler operasyona çıktı. Askerler, operasyon genişletilmeden geri çekilmek istediler. Ancak Özel Harekat polisleri operasyonu ilerletmek istedi. Polisler askerlerin uyarılarına kulak asmayınca Özel Harekat polislerinin komutanları ile çoğunluğu astsubaylardan oluşan askerlerin komutanları arasında sözlü tartışmalar önce kavgaya daha sonra da silahlı çatışmaya dönüştü. Çıkan çatışmada 3 astsubay ile 5 polisin yaşamını yitirdiği, 4 astsubayın yaralandığı öne sürüldü.

Haberde, yaralı ve ölülerin Hakkari’ye taşındığı belirtilirken, yaralıların Hakkari Devlet Hastanesinde özel korumalı bir şekilde tedavi edildikleri öne sürüldü. Olayın duyulmaması için de ölen astsubayların alilerine 250 bin, yaralılara da 125'er bin lira para önerildiği iddia edildi. Bu çatışmada ismi geçen bir komutanın adı Üsteğmen Mehmet Yıldız. Ölen askerlerden birinin adının Üsteğmen Mehmet Yaşar, bir askerin adının ise Volkan olduğu iddia edilirken, ölen 3 Özel Harekat polisinin ise Erzurumlu olduğu öne sürüldü.

VALİ: BİR ŞEY DİYEMEM
Haberi yapan Baki Gül, iddianın doğru olup olmadığını öğrenmek için Yüksekova Jandarma Komutanlığını aradı .Üsteğmenlerin Şemdinli’de kayıtlığı olduğu bilgisi üzerine Gül, Şemdinli Jandarma Komutanlığı yetkililerini de aradı. Ancak askeri yetkililer, ismi geçen askerlerin kendilerinde kayıtlı olmadığını ifade ettiler. Gül’ün Hakkari Askeri Hastanesi’nden konuştuğu asker ise bilgi vermeye yetkisi olmadığını belirtti. Hakkari Valisi Yakup Canpolat’ı da arayan Gül'e Canpolat, “Bu tür olayları telefon üzerinden konuşamayacağı” açıklamasını yaptı. Olayla ilgili bilgileri telefonda paylaşan Gül’e karşılık Canpolat, “Resmi olarak bana intikal etmiş böyle bir durum yok bir şey diyemem” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Derse giren imam, Cübbeli Ahmet Hoca'nın kitabını dağıttı

SONRAKİ HABER

Katliamın yıl dönümünde Soma'da işçi katillerine öfke vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...