15 Mayıs 2015 16:31

Tekirdağ'da HDP seçim bürosuna saldırı

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde HDP seçim irtibat bürosuna, aralarında AKP'lilerin de bulunduğu belirtilen faşist bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Paylaş

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Ayazpaşa Mahallesi'nde bugün açılışı yapılan HDP'nin seçim irtibat bürosuna aralarında AKP Saray İlçe Teşkilatı'ndan yöneticilerin de bulunduğu ırkçı bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. HDP'nin Tekirdağ milletvekili adayları Erdal Avcı, Sevgi Eren, Sabri Topçu, Hilal Civil, Elif Güler ve Lokman Tekin tarafından açılışı gerçekleştiren seçim bürosunun açılışı sonrası aralarında AKP'lilerin de bulunduğu belirtilen faşist bir grup tarafından kuşatılmak istendi. Olay yerine gelen polis nefret söylemi içeren sloganlar atan gruba müdahale etmezken, içerisinde HDP milletvekili adaylarının da bulunduğu seçim irtibat bürosunu ablukaya aldı.

HDP’LİLER OTOBÜSLE İLÇEDEN ÇIKARILDI
Kalabalığın toplanmasının ardından seçim irtibat bürosuna giren 50 kadar HDP'li emniyetin sağladığı bir otobüse bindirilerek ilçeden polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altındı çıkarıldı. MHP’nin Tekirdağ’ın 2’nci sıra milletvekili adayı Hakan Özgül, otogarda bekleyen kalabalığa "Sakin olun, söz verdiğimiz gibi HDP’liler buradan gidecek. Kenara çekilelim, yol verelim. Size söz veriyorum, onları gönderiyoruz" dedi.

Polis ekipleri de kalabalığın dağılması için uyarılarda bulundu. Bir süre daha otogarda bekleyen kalabalık daha sonra dağıldı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, taşlı saldırı sonrası HDP seçim irtibat bürosu ile minibüsünün camları kırıldı. (Tekirdağ/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yasal mı değil mi çelik işçisine sor!

SONRAKİ HABER

Gollum soruşturması: Doktorun meslekten men istemi usulden reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...