07 Mayıs 2015 12:20

Sendikalardan okul müdürüne saldırıya ortak tepki

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Göbel'in öğrenci velisi M.K.'nın saldırısına uğraması tepkilere neden oldu. Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları üyeleri, saldırıyı protesto etti.

Paylaş

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Göbel'in öğrenci velisi M.K.'nın saldırısına uğraması tepkilere neden oldu. Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları üyeleri, saldırıyı protesto etti.

KİMSENİN YAPTIĞI CEZASIZ KALMAMALI

Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlkögretim Okulu önünde bir araya gelen yaklaşık 200 sendika üyesi adına açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, “Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Bu saldırıyı yapan derhal cezalandırılmalı. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Öğretmenlerin asla sahipsiz olmadığını kaydeden Öz, şunları söyledi:
“Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak, aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında duracağız, onlara yönelik şiddetin takipçisi olacağız.”

ÖĞRETMENE SAYGI YENİDEN TESİS EDİLMELİ

Şube Başkanı Öz, nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek korunmasını şöyle sürdürdü:
"Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin biran önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı, şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmeli, öğretmene saygı yeniden tesis edilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının biran önce son bulması için gereğini yapmalıdır. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız Ömer Göbel’in şahsında saldırıya uğrayan tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Bu arada, dün odasında öğrenci velisi M.K.'nın saldırısı sonucu ayağı incinen, vücudunda da morluklar oluşan Okul Müdürü Ömer Göbel, Tirebolu Devlet Hastanesi'neki tedavisinin ardından evinde istirahate çekildi. M.K. isimli saldırgan velinin ise Tirebolu Adliyesinde memur olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Giresun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Davutoğlu’nu da kurtaracak biziz, bize oy versin

SONRAKİ HABER

Trakya’da gümrüklere 7 sandık kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa