06 Mayıs 2015 18:37

Adıyaman Emek Gençliği Denizleri unutmadı

Emek Partisi Adıyaman İl Örgütü ve Emek Gençliği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 43. yıl dönümünde Adıyaman Demokrasi Parkında bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Emek Partisi Adıyaman İl Örgütü ve Emek Gençliği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 43. yıl dönümünde Adıyaman Demokrasi Parkında bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Adıyaman İşçi Birliği, Tüm Köy Sen, CHP İl Örgütü ve CHP Milletvekili Adayı Abdurrahman Tutdere de katılarak destek verdi.

Basın açıklamasında kitle sık sık “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm, Denizlerden Erdal’a gençlik emeğin saflarında, Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz, Yaşasın halkların kardeşliği, Faşizme ölüm halka hürriyet, Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” sloganları attı.

Denizlerin şahsında devrim mücadelesinde yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Basın açıklamasını Emek Gençliği İl Yöneticisi Furkan Cerf okudu.
Yapılan açıklamada “43 yıl önce bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde idam edilen yoldaşlarımız Deniz, Yusuf ve Hüseyin için buradayız. Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için,  insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar” diyen Furkan Cerf, “43 yıldır pek çok hükümetin iktidara geldi, geçti. Bu hükümetlerin ortak özelliği sermaye düzeninin temsilcileri olmalarıydı. Ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. Ne diyordu Deniz? 35 milyon kilometre kare vatan toprağı işgal altında. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala olduğu yerde duruyor” diye sözlerine devam etti.
“AKP hükümeti ABD atının üzerinde Ortadoğu halklarına Osmanlı kılıcı sallıyor” diyen Cerf, “ Ülkemizde ve Ortadoğu’da emperyalizmin işbirlikçiliği, AKP ile devam ediyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor.
AKP hükümeti ‘Yeni bir Türkiye’den’ ve ‘büyüyen ekonomisinden’ bahsediyor. Biz ekonominin kimler için büyüdüğünü çok iyi biliyoruz. O ekonomi bizim bedenlerimiz, cenazelerimiz üzerinde yükseliyor. AKP hükümeti uyguladığı politikaları ile işçilere, emekçilere, gençlere kan kusturmakta ustalık dönemini yaşıyor. Madenlerde, rezidanslarda yüzlerce işçi ölürken, milyonlarca emekçi taşeron, esnek ve ucuz çalışmanın kıskacında. Büyüyen ekonomi çocuk işçilerin bedenleri üzerinden büyüyor. Bizler işsizlik kaygısıyla yaşıyoruz” dedi.
Denizlerin 43 yıl önce katledildiklerini ama kapitalist sömürü düzeninin değişmediğini iddia eden Emek Gençliği Adıyaman İl Yöneticisi Furkan Cerf, Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığını; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürünün katlanarak sürdüğünü, Denizlerin tam da buna karşı koyarak mücadele ettiklerini söyledi.
“Okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim.Gençliği boyunduruğu altına alıp, bize karanlık bir geleceği dayatanlara karşı  yine alanlardayız” diyen Furkan Cerf,“İşçi sınıfının partisi Emek Partisi ve Emek Gençliği olarak, buradan bir kez daha söylüyoruz onların boynuna geçen idam ipini bu düzenin boynuna geçirinceye dek mücadelemiz devam edecek. Mücadelemiz sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için devam edecek. Emperyalist çıkarlar uğruna halkların katledilmediği, kölece yaşam koşullarının tarihin çöplüğüne gömüldüğü günler için devam edecek. Bir gün gelecek buluştuğumuz alanlar bizlerin olacak. İşçi sınıfının olacak. O gün eşit ve özgür bir gelecek bizlerin olacak” dedi.

Açıklamanın ardından Cumartesi günü yapılacak  “Denizleri Anma etkinliği”ne katılım çağrısı yapılarak eylem sona erdi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 6 Mayıs: ‘Denizlerin mirasıyla bir aradayız’

SONRAKİ HABER

Elazığ'da HDP'nin yarın açılacak bürosuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...