06 Mayıs 2015 12:09

Kristal-İş üyeleri: Böyle giderse sonumuz Türk Metal olur

Kristal-İş’te şube seçimlerinin ardından temsilci atama tartışması başladı. Şimdiye kadar temsilciler seçimle belirlenirken, son seçimin ardından Trakya’da temsilciler genel merkez tarafından atandı.

Paylaş

Kristal-İş’te şube seçimlerinin ardından temsilci atama tartışması başladı. Şimdiye kadar temsilciler seçimle belirlenirken, son seçimin ardından Trakya’da temsilciler genel merkez tarafından atandı. Buna tepki gösteren işçiler “Böyle giderse sonumuz Türk Metal olur” diyor.

Trakya’da Kristal-İş’in örgütlü olduğu fabrikalarda muhalefetin demokratik olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmasına karşın, seçimler yapılmış bunun sonucunda da genel merkeze yakın isimler şube yönetimini belirlemişti. Bunun ardından temsilcilik seçimlerinin yapılması beklenirken, bu gelenek bozularak temsilciler atama yoluyla belirlendi. Genel merkez daha önce bu uygulamayı Kristal-İş Mersin Şubesinde de yapmış ve temsilcileri atama yoluyla belirlemişti. Bu durumdan rahatsız olduklarını belirten işçiler, Kristal-İş tüzüğünde açık bir şekilde temsilcilerin demokratik seçim yoluyla, gizli oy, açık sayım yöntemiyle göreve geleceği ibaresinin bulunduğunu hatırlattılar. Temsilcilerin atama yoluyla belirlenmesini kabul etmeyeceklerini dil getiren işçiler, “Böyle giderse sonumuz Türk Metal olur” dedi.

İşçiler konuyla ilgili 11 Mayıs Pazar günü saat 17.00’da Kristal-İş Lüleburgaz Şube binası önünde açıklama yapacak.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekgozyan ve Restropa İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Nasrallah: Suriye'ye karşı psikolojik savaş yürütülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa