04 Mayıs 2015 14:38

Kuş gribi karantinası sürüyor

Paylaş

Erdem ÖZCAN
Faruk KAHRAMAN

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Çinge Mahallesi’nde kuş gribi karantinası devam ediyor.

Kuş gribinin tespit edildiği Bandırma’ya 12 kilometre uzaklıktaki Çinge Mahallesi’nde 3 kilometrelik alana giriş ve çıkış yasaklandı. Jandarmanın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediye görevlileri, bu bölgeye giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Özel kıyafetler giyen İlçe Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü ekipleri ve Bandırma İlçe Belediyesi zabıta ekipleri mahalle girişinde nöbet tutuyor. Mahalleye girecek araçlar dezenfekte edilirken, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Kaymakamı Ali Mantı ile görüştüğünü, olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

Mirza şunları kaydetti: “Biz de mahallede yaşanan kuş gribi karantinası ile ilgili bilgi aldığımız kadarıyla sizleri bilgilendiriyoruz. Yani benim her söylediğim de doğru olmayabilir. Ancak az önce bir tören dolayısıyla Kaymakam Bey ile görüştük ve olumsuz bir şey olmadığını söyledi. Bildiğim kadarıyla iki çiftlikte bu olay gerçekleşmiş. Sürekli tahlil çalışmaları devam ediyor. Her ihtimale karşı dezenfekte çalışmaları yapılarak, uygun yerlerde çukurlar açtırılarak, tavuklar gömülmüş.”

Mirza, “Bunun çok lokal bir durum olduğunu düşünüyoruz. Olumsuz bir gelişme yok. İnsanların tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Her ihtimale karşı karantina uygulanıyor. Tedbirler alınıyor” diye konuştu.

MUHTAR ENDİŞELİ

Çinge Mahallesi Muhtarı Nazmi Demir, yaşanan kuş gribinin özellikle beyaz et sektörünü zora sokacağını savundu. Demir şunları söyledi: “Üç günden beri karantina nedeniyle bizim de yollarımız kapalı. Başka köyleri dolaşarak geliyoruz. Zor oluyor ama önemli olan hastalık yayılmasın. Mahallemizin yakınındaki 2 kümeste ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle 50 bin yumurta tavuğu telef olmuş. Ancak o ve başka kümeslerde de daha önce ölümler olmuştu. Onun için telef sayısı daha fazla olabilir.”

ZARAR TESPİTİ YAPILIYOR

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, ekiplerinin bölgede zarar tespit çalışması yaptığını hatırlatarak şöyle dedi: “Kaç hayvanın telef edildiğini net olarak bilmiyoruz. Bu sayının yarın veya çarşamba günü kesinlik kazanması gerekiyor. Bizler Hükümetten, mağdur olan tavuk üreticisine sahip çıkılmasını istiyoruz. Yoksa, çok zor günler üreticileri bekliyor.” (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt’te gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

TOKİ sakinleri: Ölmemiz mi bekleniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...