04 Mayıs 2015 09:06

AKP'den HDP'ye toplu katılım

Paylaş

Iğdır'da AKP yöneticisi ve üyesi 10 kişi, partilerinden istifa ederek HDP'ye geçti. 

Iğdır'da yıllardan beridir AKP'de siyaset yürüten ve yöneticilik kademelerinde isimlerin de bulunduğu 10 kişi, AKP'den istifa ederek HDP'ye geçti. HDP seçim bürosunda gerçekleşen törene HDP Iğdır Milletvekili adayları M. Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli'nin yanı sıra HDP-DBP il eş başkanları ve yöneticiler katıldı. 

Törende konuşan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, partilerine katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Keşke bugün AKP'nin milletvekili aday, il başkanı da sizin gibi burada olsaydı. Biz halk hareketi olarak bu mücadeleyi vereceğiz. Bakın dün AKP'nin cumhurbaşkanı neredeyse Kürtler yoktur diyecek. Kürtler var ve kanının son damlasına kadar da var olacaklar" dedi.

'AKP SADECE MİLLETİ KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ÇIKMIŞ PARTİDİR'

Ardından konuşan AKP üyesi Ahmet Akarsu ise, AKP'nin milleti kandırmak için ortaya çıkmış bir parti olduğuna dikkat çekerek, "AKP milleti sadece kandırmak için ortaya çıkmış bir partidir. HDP ise hak, hukuk ve emek partisidir. Bu yüzden HDP'ye geçtim. Bu hareketin yanında yer alabilmek için uygun zamanı ve süreyi bekledim. O da buna kısmetmiş. Çok mutluyum. Bundan sonra da kendi halkımıza kendi partimize elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım ve yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Tören HDP'ye katılanlara rozet takılması ile son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Karahan nakış işçileri kazandı

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Uşak'ta dışarıdan bir müdahale var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...