04 Mayıs 2015 01:30

Mücadelemizi daha ileri taşıyacağız

Paylaş

Bir grup nakış işçisi
İstanbul

Nakış işçileri olarak 1.5 aydır 1 Mayıs’a hazırlanıyoruz. “Nerde, nasıl kutlarız, nasıl yaparız”ı atölye atölye gezerek, toplantılar yaparak işçi arkadaşlarla tartışıyorduk. Nitekim karar çok büyük oranla fabrikalarımızın bulunduğu yerde kutlamak üzerineydi. 

Taksim’in hepimiz için muhakkak bir önemi ve önceliği var. Fakat bizler Bağcılar’dan başlıyarak Şirinevler’e oradan İncirli’ye kadar 9 kilometre yürüdük.

Taleplerimizi dile getirmeyi sanayi sitelerini dolaşarak, farklı sektörlerde çalışan işçileri çalışmamaya çağırarak sürdürdük. Bizlere katılanlar da oldu. İşimizden oluruz diyerek katılmayanlar da... Ama emin olduğumuz tek şey işçiler birlik olmak istiyor. Fakat bir çatı gerekiyor bunun için. Biz nakış işçileri de yıllarca ağır şartlarda, sigortasız, düşük ücretlerle günde 12- 13 saat çalıştırıldık. 

İki yıldır birlik olduğumuzdan bu yana yanımızda göremediğimiz sendikalar bizim adımıza çağrılar yapıyor, kararlar alıyor fakat bir gün olsun kapımıza gelmiyorlar. Bu noktada bizler Nakış İşçileri Birliği olarak üstümüze daha büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Amacımız güçlü olduğumuz bölgelerden başlayarak her sektörden işçi kardeşlerimizle birlik olmak, beraber mücadele etmek. Çok yeniyiz işçi sınıfı mücadelesinde fakat çok da yol gittik bu davada. Bundan sonrası için çalışmalarımız devam edecek. Başta nakış işçileri olmak üzere bir kurultay çağrısında bulunacak, birliğimizi ve mücadelemizi daha ileriye taşıyacağız. Söylemeden geçemeyeceğim; bizlerin hep yanında olan, desteğini esirgemeyen değerli milletvekilimiz Levent Tüzel başta olmak üzere Emek Partisi, Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonuna sesimize ses, gücümüze güç verdikleri için teşekkür ederiz. 

ÖNCEKİ HABER

İşçinin kara düzen seçim anketi

SONRAKİ HABER

Kiralık işçilik...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...