03 Mayıs 2015 17:06

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı 173 kişi serbest

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada 1 Mayıs’ta gözaltına alınanlardan 10 kişinin tutuklandığı, 173 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada 1 Mayıs’ta gözaltına alınanlardan 10 kişinin tutuklandığı, 173 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs’ta gözaltına alınanlarla ilgili yapılan yazılı açıklamada adli soruşturmalar sonucunda 10 kişinin tutuklandığı ve 173 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada ilk gün 339 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı daha sonra 69 kişinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte toplam gözaltı sayısının 408 kişiye ulaştığı ifade edildi. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi; “Gözaltına alınan toplam 408 kişi hakkında; kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak adlandırılan 6638 sayılı Kanunla değiştirilen 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 33 üncü maddesi gereğince; havai fişek, molotof ve benzeri el yapımı patlayıcılar ile demir bilye, sapan, taş, zincir ve benzeri malzemeleri bulundurmaktan iki yıl altı aydan dört yıla kadar hapis ile cezalandırmayı öngören kanun hükümleri ile diğer mevzuat hükümleri kapsamında yapılan ve yapılmakta olan adli soruşturmalar sonucunda 10 kişi tutuklanmıştır. 173 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 225 kişi hakkında ise adli mercilere sevk edilme çalışmaları devam etmektedir" 

TAKSİM'E GİREN 29 KP'LİYE TUTUKLAMA TALEBİ!

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesi üzerine polisin kuşattığı Taksim'e girmek isteyen 29 Komünist Partisi üyesi "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ettikleri gerekçe gösterilerek tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yurtdışında oy kullanma 8 Mayıs'ta başlayacak

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Karadeniz'den 3 puan ve liderliği alarak dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...