03 Mayıs 2015 13:35

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’dan seçimde provokasyon uyarısı

Paylaş

Deniz ULUDAĞ
Gebze

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 7 Haziran seçimin kritik olduğunu belirterek, HDP’nin yüzde 10 seçim barajını aşıp aşmayacağı konusunda şu uyarıda bulundu: “Eğer yüzde 10 seçim barajını aşamazsak bu halkımızın siyasi tercihi değil, tamamen provokasyonların sonucu olacaktır.”

EMEP Gebze ilçe örgütü, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekilli Adayları Ayfer Koçak ve Güner Kizir ile EMEP İl Başkanı Arzu Erkan’ın katılımıyla basın emekçileriyle dün sabah kahvaltısında bir araya geldi. 

YA BAŞKANLIK YA DEMOKRASİ 

Selma Gürkan, gergin ve çatışmalı bir seçim sürecinden geçildiğine dikkat çekti. 7 Haziran seçiminin önemine dikkat çeken Gürkan, “Bu seçimin sonucu ya Tayyip Erdoğan’ın başkanlığına evet denilecek ya da demokrasi ve halk güçlerinin ülkenin birikmiş sorunlarına çare üretmek üzere ortaya koyduğu platformun güçlenmiş olduğu bir sonuç ortaya çıkacak” dedi. 

HDP’ye yapılan saldırılara vurgu yapan Gürkan şunları söyledi: “Hükümet saldırılarla da yetinmiyor.  Provokasyonlar yapıp HDP’nin siyaset yapmasını engellemek istiyor. HDP binasına saldırı yapanların polisler tarafından korunduğuna tanık olduk. HDP’ye saldıran gruba karşı emniyet güçlerinin ne kadar kibar ve nazik davrandığına tanık olduk! Dolayısıyla bütün kamu kurumları hükümetin politikaları etrafında  bir seçim kampanyasının parçası haline gelmişler.” 

Gürkan seçim barajına ilişkin de “Eğer yüzde 10 seçim barajını aşamazsak bu halkımızın siyasi tercihi değil, tamamen provokasyonların sonucu olacaktır. Ola ki baraj aşılamazsa sokakta, fabrikalarda, mahallelerde demokrasi mücadelesini örgütleyerek AKP hükümetinin meşruluğunu tartışmaya açacağız. Yüzde 10 barajının kaldırıldığı yeni bir seçim çalışmasının yapılması için erken seçim düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” 

HDP AKP’NİN SİSTEMİNE ‘DUR’ DİYECEK 

Milletvekilli Adayı Ayfer Koçak, HDP’nin parti olarak seçime girme kararının iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “HDP bağımsızlarla birlikte seçime girseydi muhtemeldir ki 40 civarında vekil çıkarırdı. 40 vekil ile 70 vekil arasındaki fark bir parti açısından çok büyük bir değişiklik değil, çünkü 40 vekil ile de iktidar olamazsınız muhalefettesinizdir 70 vekil ile de. Ancak HDP’nin parti olarak seçime girmesi ve 70 vekili AKP’den alması Türkiye halkları için çok şey değiştirecek ve AKP’nin sistemine ‘dur’ denilmiş olacaktır.” 

Milletvekilli Adayı Güner Kizir ise HDP’nin seçim bildirgesinin insan merkezli bir bildirge olduğuna vurgu yaptı. İş cinayetlerine dikkat çeken Kizir, “Biz çalışma koşulları iyileşsin insanca yaşama koşulları sağlansın, asgari ücretin insanca yaşanabilecek noktaya en az bin 800 liraya ulaşmasını savunan bir anlayışa sahibiz. Aynı zamanda HDP ‘edî bese(yeter)’ diyerek bu topraklarda savaş son bulsun, barış daim olsun istiyor. Ve bu seçimleri diğer seçimlerden ayıran temel özellik şudur ki, ya diktatörlük kazanacak ya da gerçek sahici demokrasi kazanacak. Diktatörlüğe boyun eğmemek için tüm işçi ve emekçileri iradelerini ve oylarını sahici demokrasiden yana kullanmaya, HDP ile bir araya gelmeye davet ediyoruz” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırırız

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Erdoğan halkın parası ile AKP mitingi yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...