03 Mayıs 2015 09:29

Akıncı’nın ilk ziyareti Türkiye’ye

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ilk yurt dışı resmi ziyaretini 6 Mayısta Ankara’ya gerçekleştirecek.

Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ilk yurt dışı resmi ziyaretini 6 Mayısta Ankara’ya gerçekleştirecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Ankara ziyaretinde, Kıbrıslı Türk Müzakereci görevini üstlenen Dışişleri Bakanı Özdil Nami, daha önceden öngörülmüş diğer yurt dışı ziyaretinde değişiklik yaparak eşlik edecek. Akıncı ve beraberindeki heyetin bir günlük resmi temaslar ve çalışma ziyareti sonrasında aynı gün adaya dönmesi bekleniyor.  

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ!

26 Nisan’da seçim yarışından galip çıkaran Akıncı, yaptığı konuşmada “İki kardeş ülkeyiz, yavru vatan-ana vatan ilişkisi sağlıklı değil” sözleri Erdoğan’ı rahatsız etmişti. “Sayın Akıncı’nın ağzından çıkanı kulağının duyması lazım” diyen Erdoğan, Türkiye KKTC’ye yavru vatan olarak bakmaya devam edecektir” demişti. Akıncı da, Erdoğan'a yanıt verirken “Neden rahatsız olunuyor, iki kardeş ilişkisinden anlamakta zorlandım. Türkiye bu yavrunun büyümesini istemiyor mu? Hep yavru mu kalalım? Ayaklarımızın üstünde durmayalım mı? Ne söylüyorsam arkasındayım” ifadelerini kullanmıştı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Münih’te HDP ile dayanışma gecesinde ‘Barajı geçeceğiz’ mesajı

SONRAKİ HABER

Taner Yıldız'ın 'sivil itaatsizlik'le mücadelesi devam ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...