03 Mayıs 2015 09:06

İstanbul 1 Mayıs bilançosu: 5 kişi tutuklandı, 234 kişi hâlâ gözaltında

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen ve polis saldırısıyla birçoğu darbedilerek gözaltına alınan 234 kişi, henüz adliyeye sevk edilmezken, kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinden tekmelenerek polisin işkencesine maruz kalan HDP'nin İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı Salih Şahin'in sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi.

Paylaş

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen ve polis saldırısıyla birçoğu darbedilerek gözaltına alınan 234 kişi, henüz adliyeye sevk edilmezken, kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinden tekmelenerek polisin işkencesine maruz kalan HDP'nin İstanbul 2'nci bölge milletvekili adayı Salih Şahin'in sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi. Yer olmadığı gerekçesiyle Çağlayan Adliyesi'nde gözaltında tutulanların ise açlık grevine başladığı öğrenilirken, dünden bu yana gözaltına alınan 5 kişi de tutuklandı.

Gözaltına alınan 50 kişi "yer olmadığı" gerekçesiyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi nezarethanesinde, 89 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde, 48 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 47 kişi ise Gayrettepe Emniyeti'nde tutulurken, havasız bir ortamda Çağlayan'da tutulanların bir kısmının durumu protesto etmek amacıyla açlık grevine başladığı öğrenildi. Öte yandan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi ise, "örgüt propagandası" ve "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet" iddiasıyla tutuklandı.

YÜKSEK TANSİYON HASTASI ŞAHİN'E İŞKENCE

Gözaltı işlemleri devam ederken gözaltında tutulan yurttaşlara yönelik polisin işkencesi de devam ediyor. 1 Mayıs günü Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda polislerce tekmelenerek gözaltına alınan HDP 2'nci Bölge Milletvekili adayı Salih Şahin'e yönelik polis işkencesinin gözaltı sırasında da devam ettiği belirtildi.

1 Mayıs'ta otobüste tutulan gözaltılara polisin hakaret ve tehditlerde bulunması üzerine Şahin'in tepki gösterdiği bunun üzerine polislerin Şahin'in başta kafası olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerini tekmelediği belirtildi. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastası olan Şahin'in ilaçlarının 2 gündür verilmediği öğrenildi. Polis işkencesinin ardından yaraları yeniden açılan Şahin'in rahat yürüyemediği ve uyuyamadığı da öğrenildi.

Avukat Gülizar Tuncer'den alınan bilgilere göre, Beşiktaş'ta gözaltına alınıp gün boyu gözaltı araçlarında ters kelepçeli olarak bekletilmelerinin ardından Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenlerin saat 24.00'den sabah 05.00 e kadar araçlarda bekletildiği, sabah saatlerinde ise aracın içindeki 14 kişinin polis tarafından darbedildiği öğrenildi.  (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltı kaydı yapılmadı, 3 gün depoda tutuldu, haberi çıkınca serbest bırakıldı!

SONRAKİ HABER

Münih’te HDP ile dayanışma gecesinde ‘Barajı geçeceğiz’ mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa