03 Mayıs 2015 10:49

Gözaltı kaydı yapılmadı, 3 gün depoda tutuldu, haberi çıkınca serbest bırakıldı!

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan ve üç gündür haber alınamayan Adnan Özkaçmaz ve 7 kişi bulundu. 8 kişinin 3 gün boyunca bir depoda tutulduğu ve sosyal medyada gündem olmaları sonucu serbest bırakıldığı açıklandı.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında gözaltına alınan ve üç gündür haber alınamayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Adnan Özkaçmaz, bulundu. Gazetemize konuşan Kaçmaz, gözaltı kaydı tutulmadan Cuma gününden itibaren bir depoda tutulduklarını, bu sabah saat 08.00’de serbest bırakıldıklarını söyledi.

1 Mayıs günü Taksim’den gözaltına alınan Özkaçmaz,  bir yakınına mesaj atarak bodrum katında gözaltında tutulduğunu belirten bir mesaj atmış ancak avukatlar  Özkaçmaz’ın adının  gözaltına alınan isimler arasında olmadığını açıklamıştı. Özkaçmaz’ın isminin gözaltı listesinde olmaması  sosyal medyada ve basında geniş yer tutmuştu.

GÖZALTI KAYDI TUTULMADI

Sabah saatlerinde serbest bırakılan Özkaçmaz, 1 Mayıs günü Taksim’den gözaltına alındığını, yer olmadığı gerekçesiyle 7 kişiyle birlikte tutuldukları bir depoda tutulduklarını anlattı. Haklarında gözaltı kaydı tutulmadığını söyleyen Özkaçmaz, götürüldükleri depoda sabaha kadar kelepçeli halde bekletildiklerini ve ifadelerinin bile alınmadığını söyledi. Polislerin kendilerine yarın emniyete götürüleceklerini söylediğini de belirten Özkaçmaz, ancak sosyal medyada çıkan haberler üzerine emniyete götürülmeden serbest bırakıldıklarını söyledi.

GÖZALTI LİSTESİNDE İSMİ YOKTU

Avukatlar, Adnan Özkaçmaz'ın bir yakınına mesaj atarak gözaltına alındığını bildirdiğini, ancak kendisinden günlerdir haber alamadıklarını açıklamıştı. Avukatlar, Özkaçmaz’ın 1 Mayıs günü bir yakınına mesaj atarak, gözaltında olduğunu ve bodrum katında tutulduğunu bildiren bir mesaj attığını, bunun üzerine Vatan Emniyet’te gözaltında tutulanların listesine baktıklarını ancak bu isimde birine listede rastlamadıklarını, polislerin böyle bir ismin gözaltına olmadığı yönüne kendilerine yanıt verdiğini de belirtmişti. Adnan Özkaçmaz’dan 3 gündür haber alınamadığını söyleyen avukatlar, durumdan endişe ettiklerini kaydederek durumu milletvekillerine iletmişti.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİ UYGULAMASI'

Özkaçmaz'ın gözaltına alındığını kamuoyuna duyuran Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından, "İşte 'Gözaltında kayıp' vakalarının habercisi 'İç Güvenlik Paketi' uygulaması: 3 gün depoda tut, hiçbir kayıt tutma, sonra serbest bırak." yorumunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edincik'te kuş gribi karantinası

SONRAKİ HABER

İstanbul 1 Mayıs bilançosu: 5 kişi tutuklandı, 234 kişi hâlâ gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...