02 Mayıs 2015 10:52

Suriye'deki Alevi katliamı lanetlendi

Paylaş

HDP Ardahan İl Örgütü, Suriye'de yüzlerce Alevinin El Nusra tarafından katledilmesini lanetledi. 

HDP Ardahan İl Örgütü, Suriye'de El Nusra ve benzeri örgütler tarafından gerçekleştirilen katliamı parti binası önünde düzenlenen açıklama ile protesto etti. 

Çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP Ardahan milletvekili adayları Arzu Moco ve Taşkın Aktaş'ın da katıldığı açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ergün Koç, Suriye'nin İdlib kentinin Cisr Eş-Şuğur kasabasına bağlı İştebrak köyünde, inançları nedeniyle katledilen Alevileri anarak, katliamı kınadı. 

IŞİD’e silah desteğinde bulunan tüm emperyalist güçlerin yaşanan katliamlardan sorumlu olduğuna işaret eden Ergün, Şengal ve Kobanê'de Kürtlere yönelik katliamların şimdi ise Alevilere yapıldığını ifade etti. IŞİD'e destek veren iktidarların Muaviye'nin temsilcileri olduğunu ifade eden Ergün, "Dün Beytül-Mal'dan çaldıklarıyla Şam'da yeşil saraylar yaptıran Muaviye'nin temsilcileri, günümüzde bakanlıklardan çaldıklarıyla Ak saraylar yaptırmaktadırlar. Savunmasız sivil Alevi kardeşlerimize yapılan bu insanlık suçunu ve katliamını lanetliyor, onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

Açıklama, "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı ile sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye çalışanlarından 'taşeron kaldırılsın' talebi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan işten çıkarılan işçilere: Nankörlük yapmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...