02 Mayıs 2015 05:57

Bilecik’te HDP'ye saldırı

Hükümetin "terör destekçisi, hain, din düşmanı" gibi söylemlerle hedef gösterdiği HDP'ye yönelik saldırılar sürüyor. En son Bilecek HDP İl binasına yürüyen ırkçı gruplar, HDP bayraklarını yaktı, binaya zarar verdi.

Paylaş

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, HDP'ye yönelik saldırılar da artıyor. Hemen hemen birçok alanda çalışma yürütmesine izin verilmeyen HDP'ye yönelik saldırılar, AKP Teşkilatlar Başkanı Süleyman Soylu'nun "Demirtaş oraları kafana yıkarız" tehdidinden sonra artmaya başladı. 

Dün gece de Bilecek'te, HDP İl binası saldırıya uğradı. Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Parkı'nda toplanan ırkçı bir gurup, "Bilecik'te PKK istemiyoruz" sloganı atarak yürüyüşe geçti. Polisin yeterli tedbiri almadığı saldırı sırasında, Bilecik Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, HDP İl Başkanı Ekrem Bedevi ile görüşerek, saldırgan gurubun binanın önündeki bayrakların indirilmesi talebinin yerine getirilmesini istedi. 

Polisler, karşılık bulmayan bu istemin ardından elinde Türk bayrağı olan bir saldırganın HDP binasına girmesine izin verdi. Bu saldırganın ardından gurup, zaten gevşek olan polis barikatını aşarak, HDP il binası önünde asılan bayrakları indirip yerine Türk bayrağını astı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi yönetimi kitabı değil bildiğini okuyor!

SONRAKİ HABER

6 Bakanlıkta yeni atama ve görevde alma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...